Saletov skener: Gagi, Simon, Radulja, Erceg...

Selektor Srbije ne govori često o individualnom učinku igrača, ali je u nedelju ipak analizirao nastupe njih nekoliko.

Košarka 14.09.2015 | 16:40
Saletov skener: Gagi, Simon, Radulja, Erceg...

Ekipa pod vođstvom Aleksandra Saše Đorđevića ostvarila je prvi "mikro" cilj na Eurobasketu 2015, plasiravši se među najboljih osam, odakle se dobro vide kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju.

Sada je vreme za oživljavanje drugih, ambicioznijih snova.

Trijumfom nad nezgodnom i atipičnom Finskom (94:81), "orlovi" su zakazali četvrtfinalni duel sa Češkom, koji će biti odigran u sredu. Do tada, naš tim imaće dva dana za odmor i pripremu.

Analizirajući igru svojih izabranika, Đorđević je u nedelju ocenio da ih je put iz Berlina, uz promenu hotela i dvorane, izveo iz ritma u kojem su se dobro snalazili. Ipak, kada podvuče crtu - ne može biti nezadovoljan.

Govorio je i o individualnim učincima u osmini finala, jasno naglasivši koje igrače je video kao lidere u trijumfu

- Bjelica, Erceg i Raduljica "čitali" Fince

"Imali smo tri jako važna igrača - Zorana Ercega (13p, 2/3 za tri, 6sk), Miroslava Raduljicu (27p, 4sk) i Nemanju Bjelicu (19p, 14sk), koji su nam dali mnogo. Oni su bolje čitali finsku igru od drugih i pomogli našim igračima koji su konstantno bili udvajani. Oni su bili distributeri lopti i to je stvar koju smo probali i koje su ispale odlične".

Na potpitanje u vezi sa danas najefikasnijim igračem, Đorđević je dodao: "Raduljica je imao dobre igre i u Berlinu. Ne sme da ovde spusti taj nivo".

Govorio je selektor o još nekolicini.

- Marko Simonović

"Videli ste da smo na početku mešali petorke i da smo to dosta dobro radili. Našli smo rešenje u Simonoviću, koji je uneo potrebnu agresivnost i sprečio protok lopte".

- Dragan Milosavljević

"Milosavljević je bio jako značajan. Uneo je dobru energiju. Takmičenja su takva, svako ima dobre i lošije role i ovo je bila jako teška utakmica za spoljne igrače".

- Stefan Marković

"Stefan nam je doneo neopisivo mnogo. Koliku samo sigurnost on meni daje kao igrač... Pravi je vođa na terenu i svi ga pratimo, svi pratimo njegovu energiju, želju za borbom. I sad je bilo tako. On ne spušta ratnički gard".

- Nemanja Nedović

"Nedoviću nije lako. On je na pozicijama jedan i dva. Igramo se svi i dajemo mu mnogo informacija, ali mislim da posle ovakve igre treba da se okrenemo dobrim stvarima, jer stižu najvažnije utakmice, kada svako mora da bude siguran u sebe i da ima samopouzdanja za ono što dolazi".

Komentari / 0

Ostavite komentar