Свјетски медији: Новак срушио ''амерички сан''!

Главна тема водећих светских медија после победе Новака Ђоковића на УС Опену јесте његова борба с притиском и навијачима у финалу.

Тенис 14.09.2015 | 13:40
Свјетски медији: Новак срушио ''амерички сан''!

Србин је савладао Роџера Федерера са 3:1 у сетовима и тако освојио другу титулу у Њујорку и свој 10. Грен слем у каријери.

Већина медија је истакла да најбољег светског тенисера ништа није могло да поремети, па ни бучна подршка коју је Федерер имао на стадиону 'Артур Еш'.

Британски ББЦ наводи како је Ђоковић запањујуће остао хладнокрван пред 'тешком профедереровом публиком' у Њујорку.

Шпанска Марка је објавила текст под насловом "Ђоковић утишао Њујорк", док немачки Билд пише како је Федерер био 'необично нервозан' с обзиром на то да је имао знатно већу подршку у односу на штићеника Бориса Бекера.

ЕСПН у извештају наводи како је упитно ко је имао бољу сезону, Ђоковић у мушкој или Серена Вилијамс у женској конкуренцији.

Америчка новинаска агенција АП је навела да је Ђоковић 'сасвим сам' био на стадиону 'Артур Еш' и како се осим Федерера јуначки борио с публиком, која је била наклоњена швајцарском тенисеру.

Франс прес је истакао да је Ђоковић 'спустио Федерера на земљу' и да је срушио 'амерички сан' швајцарском тенисеру.

"Нико и ништа није могло да узнемири Ђоковића, па чак ни то што је домаћа публика била уз Федерера од када је крочио на тло САД. Ментална снага српског тенисера је изузетна, показао је своју величину", наводи Франс прес.

Ројтерс пише да је Ђоковић далеко иза себе оставио Федерера у једној од најбољих сезона коју је имао у каријери.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВОЈВОДА

14.09.2015 12:31

Пас матер америчко-британску. Ноле, е нека си их упишао, пардон утишао. Свака ти част!

ОДГОВОРИТЕ