ЕП: Литванци и Италијани посљедњи до 1/4-финала!

Кошаркаши Италије су се пласирали у четвртфинале Европског првенства у кошарци победом над Израелом резултатом 82:52. Кошаркаши Литваније савладали су Грузију резултатом 85:81 и пласирали се у четвртфинале Евробаскета где ће се састати са селекцијом Италије.

Кошарка 14.09.2015 | 12:00
ЕП: Литванци и Италијани посљедњи до 1/4-финала!

У победничком, италијанском тиму је бриљирао Алесандро Ђентиле, убацио је 27 поена, уз пет скокова и две асистенције, а поред њега једини двоцифрени био је Марко Белинели, са 14 поена.

На другој страни једини на висини задатка био је нови плејмејкер Црвене звезде Телеком Гал Мекел који је убацио 20 поена, а 12 је убацио Лиор Елијаху.

Иако је Мекел први постигао поене на утакмици, уследила је серија од 7:0 Италијана, која им је омогућила да мирно приведу уводну четвртину и да потом без већих проблема стекну двоцифрену разлику на полувремену.

Потпуни слом Израела догодио се у трећој деоници, Италија је убацила 28 поена, дозволила противнику свега девет и већ тада обезбедила пласман у наредну фазу такмичења. До краја није било већих потреса, а “Азури“ су и последњи квартал решили у своју корист, 14:13.

Чврста одбрана Италије дозволила је Израелу свега осам шутева ван линије за три поена, док су Белинели и Ђентиле заједно убацили шест. Израел је имао 14 изгубљених лопти, док су “Азури“ грешке свели на једноцифрени број – шест, од тога по две центар Кузин и плејмејкер Арадори.

Бруталну партију пружио је играч Реал Мадрида Јонас Мачијулис, убацио је 34 поена, уз само два промашаја из игре, шест скокова, четири украдене лопте и три асистенције.

Иако је Грузија прилично лоше стартовала шампионат, успела је да стигне до нокаут фазе и мало јој је недостајало да настави такмичење.

Сјајну партију је пружио ветеран Заза Пачулија са 23 поена и седам скокова, чиме је у потпуну сенку бацио једног од најбољих играча досадашњег дела турнира, центра Литваније Јонаса Валанчунаса.

Ипак, треба имати у виду да је центар Торонто Репторса имао проблема са повредом, а у овом дуелу уписао је свега пет поена, без и једног скока.

У екипи српског стручњака Игора Кокошкова истакли су се и Виктор Саникидзе (14п, 7ск), а Токо Шенгелија и Георги Цинцандзе су додали по десет.

Грузија је у 15. минуту имала девет поена вишка, а чак и када је Литванија преузимала контролу била је близу, али се на путу ка четвртфиналу увек испречио један човек – Јонас Мачијулис. У самом финишу утакмице је убацио тројку чиме је решио меч и заказао дуел своје репрезентације са Италијом, која је претходно декласирала Израел са 82:52.

Коментари / 0

Оставите коментар