Хрватски медији: Бламажа! Перасовић: Идем ја...

После дебакла у осмини финала Европског кошаркашког првенства, хрватски медији осули паљбу по својој репрезентацији. Селектор Велимир Перасовић: "Мој мандат је завршен".

Кошарка 13.09.2015 | 19:20
Хрватски медији: Бламажа! Перасовић: Идем ја...

Уочи утакмице Хрватска - Чешка у осмини финала Еуробаскета, отац Дарија Шарића, Предраг, дао је изјаву која је изазвала много коментара у овдашњој јавности. Рече Предраг Шарић: "Срби нису баук, хајте, молим вас".

Шарић сениор је у својој глави већ пројектовао дуел Србија - Хрватска у четвртифналу ЕП. Као и много пута до сада важи оно: "Прво скочи, па реци хоп". Тај дуел нећемо гледати на овом Европском првенству, јер су Чеси декласирали Хрватску и потпуно заслужено настављају такмичење.

Хрватски медији пишу о дебаклу своје репрезентације у истом тону. Свима је заједничка реч - бламажа.

"Јутарњи лист" пише да су хрватски репрезентативци играли "срамотно", а Индеx.хр додаје да је хрватски тим играо очајно и да су му Чеси радили шта су хтели. И други медији користе сличан вокабулар: "Распад", "Катастрофа", "Очајно"...

"Чеси су нас посрамили", констатује "Вечерњи лист" и поентира: "Хрватска је доживела још један кошаркашки неуспех и остаје двадесет година без медаље на великим такмичењима. Четврто место на Еуробаскету пре две године чини се да је био изузетак који потврђује правило".

Селектор хрватског тима Велимир Перасовић урадио је очекивано:

"Најгора могућа утакмица. Поготово у другом полувремену, Чеси су преломили утакмицу, после тога нисмо могли да се опоравимо, престали смо да играмо и једино што можемо је да се извинимо нашим навијачима. Што се мене тиче, мој мандат у репрезентацији је завршен, преузимам кривицу за овај пораз", рекао је Перасовић, а преноси ХРТ.

Коментари / 0

Оставите коментар