Hrvatski mediji: Blamaža! Perasović: Idem ja...

Posle debakla u osmini finala Evropskog košarkaškog prvenstva, hrvatski mediji osuli paljbu po svojoj reprezentaciji. Selektor Velimir Perasović: "Moj mandat je završen".

Košarka 13.09.2015 | 19:20
Hrvatski mediji: Blamaža! Perasović: Idem ja...

Uoči utakmice Hrvatska - Češka u osmini finala Eurobasketa, otac Darija Šarića, Predrag, dao je izjavu koja je izazvala mnogo komentara u ovdašnjoj javnosti. Reče Predrag Šarić: "Srbi nisu bauk, hajte, molim vas".

Šarić senior je u svojoj glavi već projektovao duel Srbija - Hrvatska u četvrtifnalu EP. Kao i mnogo puta do sada važi ono: "Prvo skoči, pa reci hop". Taj duel nećemo gledati na ovom Evropskom prvenstvu, jer su Česi deklasirali Hrvatsku i potpuno zasluženo nastavljaju takmičenje.

Hrvatski mediji pišu o debaklu svoje reprezentacije u istom tonu. Svima je zajednička reč - blamaža.

"Jutarnji list" piše da su hrvatski reprezentativci igrali "sramotno", a Index.hr dodaje da je hrvatski tim igrao očajno i da su mu Česi radili šta su hteli. I drugi mediji koriste sličan vokabular: "Raspad", "Katastrofa", "Očajno"...

"Česi su nas posramili", konstatuje "Večernji list" i poentira: "Hrvatska je doživela još jedan košarkaški neuspeh i ostaje dvadeset godina bez medalje na velikim takmičenjima. Četvrto mesto na Eurobasketu pre dve godine čini se da je bio izuzetak koji potvrđuje pravilo".

Selektor hrvatskog tima Velimir Perasović uradio je očekivano:

"Najgora moguća utakmica. Pogotovo u drugom poluvremenu, Česi su prelomili utakmicu, posle toga nismo mogli da se oporavimo, prestali smo da igramo i jedino što možemo je da se izvinimo našim navijačima. Što se mene tiče, moj mandat u reprezentaciji je završen, preuzimam krivicu za ovaj poraz", rekao je Perasović, a prenosi HRT.

Komentari / 0

Ostavite komentar