Свињско млијеко доноси богатство?

Фармер из Холандије из знатижеље је почео да производи сир направљен од млека свиње. Занимало га је, како каже, како ће то проћи код купаца.

Свијет 13.09.2015 | 12:00
Свињско млијеко доноси богатство?

Мужња је врло компликована и захтева велику пажњу и стрпљење, па је за сад успео да произведе тек пола килограма сира.

Пола је продао анонимном купцу прошле седмице, а новац је донирао установи за борбу против рака код деце. Другу половину је оставио на фарми за дегустацију.

“То је производ који никада нико није направио и пуно људи је јако заинтересовано за то. Тек недавно смо кренули с мужњом крмача и врло смо задовољни. То је велики посао, али ако су људи спремни да плате 2.000 евра за килограм, примићемо наруџбу и направити сир”, рекао је Ерик, а преносе Независне.

Први покушај прављења сира на његовој фарми био је неуспешан. Локални произвођач сира, који им је помагао, провео је сате и сате проучавајући како добити сир од свињског млека.

“Свиње, наравно, производе мање млека од краве тако да свака два сата имају млека на 30 секунди па треба бити брз. Нас четворо у исто време сакупља млеко у шољице за кафу. Сваки пут добијемо 100 мл. За скоро килограм сира потребно је нешто више од десет литара млека, а то је најмање 40 сати напорног рада “, наставља Ерик.

Сир, на његовој “Пиггy'с Палаце” фарми, дошли су да дегустирају и представници најпопуларније трговине сиром у Холандији. Рекли су да текстуром мало подсећа на креду, да је зрнаст, помало слан и млечан, а на језику брзо нестаје.

Власник фарме поносан је на свој сир јер је јединствен. Не верује да ће бити велики хит, али, додаје, да се никад не зна. Сматра да је то помало фенси производ и да ће зато можда многе заинтересовати.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

блбл

13.09.2015 10:36

Фујј. Могу замислити насто то лици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грга

13.09.2015 11:38

Е мој лудак ! Радис ли ти иста у свом зивоту осим сто висис овдје дан и ноц! Ти си болесна особа сто посто!

Name

...

13.09.2015 12:24

Умјесто снијега бице иње, умјесто крављег бице сир од свиње...

Name

xxx

13.09.2015 16:28

Из незваничних извора...велико интересовање за овај сир из Тузле,Зенице.Сарајева и Бихаћа...Пошто је количина ограничена,прве пошиљке иду за Турску и Саудијску Арабију

Name

Грујо

13.09.2015 12:35

Ето народе сисајте сада свиње.

ОДГОВОРИТЕ