Ловерњ: Сви ме питају што толико волим Дулета?!

Некадашњи капитен Партизана још једном је јако емотивно говорио о црно-белима и свом бившем тренеру. Можда и најемотивније досад.

Кошарка 13.09.2015 | 21:40
Ловерњ: Сви ме питају што толико волим Дулета?!

Жофри Ловерњ у сваком разговору са српским новинарима истиче колико цени шансу коју му је пружио Партизан и колико је емотивно везан за Душка Вујошевића.

Доскорашњи тренер црно-белих пружио му је прилику када је мало ко ван Француске уопште и знао за њега и учинио га потом једним од најбољих крилних центара Европе.

И у суботу, после утакмице пред 27.000 својих земљака и пласмана у четвртфинале Еуробаскета, Жо не заборавља да помене Партизан и Вујошевића. Захваљујући јако колегијалном ПР тиму Француске, није био проблем разговарати са бившим капитеном Партизана и о другим стварима осим о великој утакмици.

"Наравно да пратим Партизан и све што се тамо догађа. Не знам шта бих рекао, јер знате колико волим Дулета. Неки понекад то не схватају...", почео је Ловерњ искрену причу о некадашњем учитељу.

Није било потребе постављати му додатна питања и подсећати на почетке у Србији.

"Када сам дошао у Партизан, имао сам два избора, да се вратим у другу лигу Француске или да играм за Партизан. Отишао сам у Партизан и све је дошло на своје место. Шта после тога да кажем?"

О одласку Вујошевића има став, али верује и у Петра Божића, кога јако цени.

"Ако је већ тренер морао да се промени, онда ми је драго што је то Пера. Волим га, одличан је момак. Желим и њему и клубу све најбоље. Одлично је што је Кецман асистент. Добро је да све то остане међу нама", и даље Француз сматра себе делом Партизанове породице.

Наравно, уз њега је у репрезентацији и Лео Вестерман, такође бивши Вујошевићев ученик, који нажалост због тешке повреде није стигао да изнесе важну улогу у Партизану, у сезони у којој му је и била намењена. Испоставило се да је на крају те такмичарске године и отишао из клуба.

"Наравно, пратим Партизан и трудићемо се. Није једноставна ситуација, али верујем да ће бити добро. Партизан никад неће умрети", рекао је плејмејкер.

"Мислим да и Божић и Кецман имају велико искуство. Обојица су освојили много трофеја и знају како да раде, знају како да воде клуб и одлична је ствар што су одабрали да то буде Партизан", додао је Француз.

Овог септембра, надамо се да ће обојица имати прилику да се и на терену сретну са некадашњим саиграчима и ривалима из Београда.

"Било би то одлично. Било би то велико финале, посебно за Жофриа и мене. Ипак, идемо корак по корак. Са Богданом покушавам да се чујем скоро сваке недеље. И са Милосављевићем и Милутиновим. То су ми велики пријатељи и трудимо се да останемо у контакту", поручио је Вестерман пре одласка у свлачионицу.

Коментари / 0

Оставите коментар