Lovernj: Svi me pitaju što toliko volim Duleta?!

Nekadašnji kapiten Partizana još jednom je jako emotivno govorio o crno-belima i svom bivšem treneru. Možda i najemotivnije dosad.

Košarka 13.09.2015 | 21:40
Lovernj: Svi me pitaju što toliko volim Duleta?!

Žofri Lovernj u svakom razgovoru sa srpskim novinarima ističe koliko ceni šansu koju mu je pružio Partizan i koliko je emotivno vezan za Duška Vujoševića.

Doskorašnji trener crno-belih pružio mu je priliku kada je malo ko van Francuske uopšte i znao za njega i učinio ga potom jednim od najboljih krilnih centara Evrope.

I u subotu, posle utakmice pred 27.000 svojih zemljaka i plasmana u četvrtfinale Eurobasketa, Žo ne zaboravlja da pomene Partizan i Vujoševića. Zahvaljujući jako kolegijalnom PR timu Francuske, nije bio problem razgovarati sa bivšim kapitenom Partizana i o drugim stvarima osim o velikoj utakmici.

"Naravno da pratim Partizan i sve što se tamo događa. Ne znam šta bih rekao, jer znate koliko volim Duleta. Neki ponekad to ne shvataju...", počeo je Lovernj iskrenu priču o nekadašnjem učitelju.

Nije bilo potrebe postavljati mu dodatna pitanja i podsećati na početke u Srbiji.

"Kada sam došao u Partizan, imao sam dva izbora, da se vratim u drugu ligu Francuske ili da igram za Partizan. Otišao sam u Partizan i sve je došlo na svoje mesto. Šta posle toga da kažem?"

O odlasku Vujoševića ima stav, ali veruje i u Petra Božića, koga jako ceni.

"Ako je već trener morao da se promeni, onda mi je drago što je to Pera. Volim ga, odličan je momak. Želim i njemu i klubu sve najbolje. Odlično je što je Kecman asistent. Dobro je da sve to ostane među nama", i dalje Francuz smatra sebe delom Partizanove porodice.

Naravno, uz njega je u reprezentaciji i Leo Vesterman, takođe bivši Vujoševićev učenik, koji nažalost zbog teške povrede nije stigao da iznese važnu ulogu u Partizanu, u sezoni u kojoj mu je i bila namenjena. Ispostavilo se da je na kraju te takmičarske godine i otišao iz kluba.

"Naravno, pratim Partizan i trudićemo se. Nije jednostavna situacija, ali verujem da će biti dobro. Partizan nikad neće umreti", rekao je plejmejker.

"Mislim da i Božić i Kecman imaju veliko iskustvo. Obojica su osvojili mnogo trofeja i znaju kako da rade, znaju kako da vode klub i odlična je stvar što su odabrali da to bude Partizan", dodao je Francuz.

Ovog septembra, nadamo se da će obojica imati priliku da se i na terenu sretnu sa nekadašnjim saigračima i rivalima iz Beograda.

"Bilo bi to odlično. Bilo bi to veliko finale, posebno za Žofria i mene. Ipak, idemo korak po korak. Sa Bogdanom pokušavam da se čujem skoro svake nedelje. I sa Milosavljevićem i Milutinovim. To su mi veliki prijatelji i trudimo se da ostanemo u kontaktu", poručio je Vesterman pre odlaska u svlačionicu.

Komentari / 0

Ostavite komentar