Душко Вујошевић о Србији, Партизану и политици...

- Репрезентација добро игра. Добро се радило на припремама. Створена је солидна атмосфера. Ипак, све победе у групи не значе ништа кад дођу елиминације. И поред одличне игре овој екипи по мом мишљењу фали Боби Марјановић што у неким утакмицама може бити проблем - рекао је бивши тренер Партизана Душко Вујошевић у емисији "24 минута" код Зорана Кесића.

Кошарка 13.09.2015 | 23:40
Душко Вујошевић о Србији, Партизану и политици...

Он је подсетио на то да смо прошле године на Светском првенству лоше играли у групи да би од осмине финала играли одлично.

Кесић га је шаљиво упитао да ли би Сале Ђорђевић могао да се угледа на њега и да добије више техничких грешака.

- Недопустиво. Шалим се. Имамо коректно суђење и ниједан неопаљени шамар није неискоришћен - рекао је Вујошевић.

Упитан је и да прокоментарише чињеницу да иако најтрофејнији тренер није више стратег Партизана. Кесић га је упитао да то у управи сада не седе звездаши.

- Не, већ "напредни" партизановци - кратко је рекао Вујошевић и додао да је клуб уцењиван да неће доћи спонзори ако он буде тренер.

У најбољу петорку коју је тренирао у каријери на јединицу је ставио Салета Ђорђевић, на двојку Предрага Даниловића, на тројку Жарка Паспаља, на четворку је прошверцовао центра Влада Дивца, да би петицу играо Никола Пековић који је нови председник КК Партизан.

Вујошевић о политици: Вучића не бих "удвајао"

Поновио је Душко Вујошевић да је под адреналином радио многе ствари, али да ни под којим околностима не би ушао у политику. На инсистирање да каже какву би стратегију направио да је тренер опозицији, духовито је рекао:

- Никада нисам тренирао лош тим као што је опозиција. Али ако бих морао, Вучића не бих 'удвајао', јер често промашује и често се не сећа ранијих акција. Љајић је ол-раунд играч, а и за Вулина би се нашло место. Неко треба и за атмосферу - у свом стилу је поручио Вујошевић.

Коментари / 0

Оставите коментар