Duško Vujošević o Srbiji, Partizanu i politici...

- Reprezentacija dobro igra. Dobro se radilo na pripremama. Stvorena je solidna atmosfera. Ipak, sve pobede u grupi ne znače ništa kad dođu eliminacije. I pored odlične igre ovoj ekipi po mom mišljenju fali Bobi Marjanović što u nekim utakmicama može biti problem - rekao je bivši trener Partizana Duško Vujošević u emisiji "24 minuta" kod Zorana Kesića.

Košarka 13.09.2015 | 23:40
Duško Vujošević o Srbiji, Partizanu i politici...

On je podsetio na to da smo prošle godine na Svetskom prvenstvu loše igrali u grupi da bi od osmine finala igrali odlično.

Kesić ga je šaljivo upitao da li bi Sale Đorđević mogao da se ugleda na njega i da dobije više tehničkih grešaka.

- Nedopustivo. Šalim se. Imamo korektno suđenje i nijedan neopaljeni šamar nije neiskorišćen - rekao je Vujošević.

Upitan je i da prokomentariše činjenicu da iako najtrofejniji trener nije više strateg Partizana. Kesić ga je upitao da to u upravi sada ne sede zvezdaši.

- Ne, već "napredni" partizanovci - kratko je rekao Vujošević i dodao da je klub ucenjivan da neće doći sponzori ako on bude trener.

U najbolju petorku koju je trenirao u karijeri na jedinicu je stavio Saleta Đorđević, na dvojku Predraga Danilovića, na trojku Žarka Paspalja, na četvorku je prošvercovao centra Vlada Divca, da bi peticu igrao Nikola Peković koji je novi predsednik KK Partizan.

Vujošević o politici: Vučića ne bih "udvajao"

Ponovio je Duško Vujošević da je pod adrenalinom radio mnoge stvari, ali da ni pod kojim okolnostima ne bi ušao u politiku. Na insistiranje da kaže kakvu bi strategiju napravio da je trener opoziciji, duhovito je rekao:

- Nikada nisam trenirao loš tim kao što je opozicija. Ali ako bih morao, Vučića ne bih 'udvajao', jer često promašuje i često se ne seća ranijih akcija. Ljajić je ol-raund igrač, a i za Vulina bi se našlo mesto. Neko treba i za atmosferu - u svom stilu je poručio Vujošević.

Komentari / 0

Ostavite komentar