Видео - ФИБА потврдила: Оборен рекорд по броју гледалаца!

Историјски спектакл у Лилу. Европска кошаркашка федерација саопштила да утакмица Црвена звезда - Будивељник од суботе није рекордно најпосећенија.

Кошарка 13.09.2015 | 14:00
Видео - ФИБА потврдила: Оборен рекорд по броју гледалаца!

Французи пишу историју Еуробаскета!

На фудбалском стадиону у Лила у суботу се окупило 27.000 гледалаца. Дрхтале су трибине кад су Тони Паркер и саиграчи у пола девет истрчали на паркет.

Већ сад пред меч Француска - Турска, последњи дуел осмине финала за данас, трибине су практично биле пуне. Током вечери полако је била заузимана и ВИП ложа, која ће, кад се напуни, заокружити максимални капацитет.

Осветљени терен наспрам замрачених трибина не допушта ТВ камери да "ухвати" и пренесе доживљај о читавом пространству између трибина. Трећи, највиши ниво, са терена изгледа даље него што заиста јесте и ствара осећај огромне даљине.

Исти је и звучни доживљај. Поготово када се са разгласа зачује име "Тони Паркер".

"Ловеееерњ", "Дијаооо", "Батуууум", "Фурнијееее"... Одзвањале су трибине прошаране непрегледниим морем тробојки. А, онда је кренула Марсељеза...

Француска је дуго чекала ово. Бар колико и прво злато на Еуробаскету, које ће у овој хали овог септембра и бранити.

ФИБА је потврдила - Французи су исписали историју!

Меч осмине финала Еуробаскета: Француска - Турска, нови је најпосећенији дворански меч у Европи.

"Званично, утакмици на стадиону Лила присуствује 26.136 гледалаца, што је нови рекорд. Претходни је поставила Црвена звезда, која је 26. марта у Београдској арени имала 24.232 навијача против Будивељника, у утакмици Еврокупа", саопштено је.

До овог септембра, дворански рекорд Еуробаскета постављен је 2005, у Београду, када је у Комбанк арену дошли 18.900 гледалаца.

Председник ФИБА Европе Тургај Демирел назвао је у Лилу данашњи дан феноменалним.

"И за кошарку уопште и за европска првенства, ово је је заиста невероватан дан. Ово је само квалификациона утакмица за улазак међу најбољих осам, па се надамо да ће ови навијачи наставити да се појављују и следеће недеље", рекао је он.

Овогодишњи Еуробаскет први је у историји који се одржава у четири различите земље - Француској, Немачкој, Летонији и Хрватској. Нокаут фаза се игра на фудбалском стадиону Лила.

"Ово је нова ера европске кошарке. Није у питању само утакмица. Читава завршна фаза биће фасцинантна у здању као што је ово. Европска кошаркашка фамилија може и требало би да буде поносна на репрезентације и на Еуробаскет", рекао је извршни директор ФИБА Европе Камил Новак.

Коментари / 0

Оставите коментар