Новак: Срећа и судбина ме спојиле са Јеленом

Први рекет света Новак Ђоковић сматра да је имао среће и да га је судбина спојила са Јеленом Генчић, његовим првим тренером.

Тенис 13.09.2015 | 19:00
Новак: Срећа и судбина ме спојиле са Јеленом

"Имао сам мало среће у животу, пошто сам се сусрео са људима који поседују знање и страст према спорт, а таквих је било само неколико у мојој земљи у времену када сам ја одрастао", каже Новак и додаје:

"Она је дефинитивно била права особа, права особа поред које сам требао да будем, од које сам требао да учим. Ако издвојите само то – морате рећи да сам имао среће. Али, такође, веровао сам и да се у животу све дешава са разлогом. Она ме је научила већину основних ствари којих знам о тенису – како сам играчког, тако и са менталног становишта", објашњава Србин.

Најбољи спортиста планете истиче и да су управо споменуте околности од њега направиле од њега оно што је данас.

"Такав сплет околности, у којима сам одрастао, тренирао и развијао се у професионалног тенисера, обликовао ме је у оно што сам данас. Све то ми је помогло да будем ментално све јачи", додаје Новак, "Чињеница да нико у мојој породици није играо тенис даје додатноу ноту целој причи. Испред ресторана који је био у власништву моје породице изграђена су три тениска терена, када сам имао четири године, а ја сматарам да је то судбина. Такве околности су се сложиле да бисте ви постали оно што сте постали".

Момак са Бањице направио је нови подвиг у каријери, јер је тријумфом над Марином Чилићем ушао у финале УС Опена. Он је тако ушао у друштво Рода Лејвера и Роџера Федерера – као трећи играч који је у једној години играо сва четири Грен Слем финала.

Славио је на Аустралија Опену и Вимблдону, док је поражен на Ролан Гаросу, а у недељу ће против Роџера Федерера имати прилику да стигне до своје десете титуле на неком од четири највећа турнира – у свом осамнаестом финалу – шестом на УС Опену.

"То је свакако велико достигнуће. Изгубио или победио у недељу, ова година остаће ми у сећању као сјајна, најбоља уз 2011. (када је освојио једину своју титиулу у САД). Дошао сам у Њујорк са жељом и мисијом – да уђем у финале и борим се за трофеј. Довео сам тебе у ту позицијиу, што је само по себи већ велики успех. Али, желим да направим и тај последњи корак у недељу и дочепам се трофеја", закључио је Ђоковић.

Србин и Швајцарац играће у недељу, од 22 часа, свој 42. међусобни дуел, а Роџер има једну победу више.

Коментари / 0

Оставите коментар