Novak: Sreća i sudbina me spojile sa Jelenom

Prvi reket sveta Novak Đoković smatra da je imao sreće i da ga je sudbina spojila sa Jelenom Genčić, njegovim prvim trenerom.

Tenis 13.09.2015 | 19:00
Novak: Sreća i sudbina me spojile sa Jelenom

"Imao sam malo sreće u životu, pošto sam se susreo sa ljudima koji poseduju znanje i strast prema sport, a takvih je bilo samo nekoliko u mojoj zemlji u vremenu kada sam ja odrastao", kaže Novak i dodaje:

"Ona je definitivno bila prava osoba, prava osoba pored koje sam trebao da budem, od koje sam trebao da učim. Ako izdvojite samo to – morate reći da sam imao sreće. Ali, takođe, verovao sam i da se u životu sve dešava sa razlogom. Ona me je naučila većinu osnovnih stvari kojih znam o tenisu – kako sam igračkog, tako i sa mentalnog stanovišta", objašnjava Srbin.

Najbolji sportista planete ističe i da su upravo spomenute okolnosti od njega napravile od njega ono što je danas.

"Takav splet okolnosti, u kojima sam odrastao, trenirao i razvijao se u profesionalnog tenisera, oblikovao me je u ono što sam danas. Sve to mi je pomoglo da budem mentalno sve jači", dodaje Novak, "Činjenica da niko u mojoj porodici nije igrao tenis daje dodatnou notu celoj priči. Ispred restorana koji je bio u vlasništvu moje porodice izgrađena su tri teniska terena, kada sam imao četiri godine, a ja smataram da je to sudbina. Takve okolnosti su se složile da biste vi postali ono što ste postali".

Momak sa Banjice napravio je novi podvig u karijeri, jer je trijumfom nad Marinom Čilićem ušao u finale US Opena. On je tako ušao u društvo Roda Lejvera i Rodžera Federera – kao treći igrač koji je u jednoj godini igrao sva četiri Gren Slem finala.

Slavio je na Australija Openu i Vimbldonu, dok je poražen na Rolan Garosu, a u nedelju će protiv Rodžera Federera imati priliku da stigne do svoje desete titule na nekom od četiri najveća turnira – u svom osamnaestom finalu – šestom na US Openu.

"To je svakako veliko dostignuće. Izgubio ili pobedio u nedelju, ova godina ostaće mi u sećanju kao sjajna, najbolja uz 2011. (kada je osvojio jedinu svoju titiulu u SAD). Došao sam u Njujork sa željom i misijom – da uđem u finale i borim se za trofej. Doveo sam tebe u tu pozicijiu, što je samo po sebi već veliki uspeh. Ali, želim da napravim i taj poslednji korak u nedelju i dočepam se trofeja", zaključio je Đoković.

Srbin i Švajcarac igraće u nedelju, od 22 časa, svoj 42. međusobni duel, a Rodžer ima jednu pobedu više.

Komentari / 0

Ostavite komentar