Американац кога је у Нишу пронашла срећа

Дејвид Белоуз, трговачки путник из Америке, који је дошао на југ Србије, постао омиљени лик у граду на Нишави.

Србија 13.09.2015 | 10:27
Американац кога је у Нишу пронашла срећа

Дејвид Белоуз (68) из Тексаса у Србију доселио се прошлог октобра, и у Нишу пронашао нови посао, срећу у љубави, али и срећу кроз разне видове наградних игара.

За непуних годину дана, колико ужива са партнерком, времешни Американац Белоуз освојио је петицу на лотоу, добио награду “Фрикома”, а код једаног другог ланца супермаркета освојио је чак две авионске карте за дестинацију ка некој од европских земаља по његовом избору.

И то није све. Амерички сан се Дејвиду очигледно остварује у Србији. Почетком новембра требало би да постане део маркетиншког тима који ће промовисати пројекат америчког инвеститора који гради потпуно ново насеље у граду на Нишави, под називом “Нови Ниш”.

- У Тексасу сам радио као трговачки путник који је опремао медицинске ординације, и лепо сам живео, али ми син живи у Немачкој, па сам тамо често одлазио, и једном приликом срео сам се са својом садашњом партнерком, вашом суграђанком, која из својих разлога не жели да се њено име спомиње, каже за "Новости" Дејвид.

- Од тада, ми смо били у контакту преко друштвених мрежа и телефона и чим сам стекао право, отишао сам у пензију и одлучио да дођем у Србију, коју сам за врло кратко време заволео, посебно због људи и гостопримства, и започео заједнички живот са њом.

Господина Белоуза, осим љубави, у Србији је дочекала и срећа, тврде он и његови ближњи. С временом је, каже, научио и понешто од уобичајених српских израза, и осим тога што ужива упознајући српску културу и обичаје који владају на југу земље, како кажу његови ближњи, омиљен је међу пријатељима и у насељу “Ратко Јовић” у коме је настањен.

Међутим, страст за играма на срећу коју је гајио преко океана, остала му је у крви и када се преселио, тврди он.

- Ја сам играо игре на срећу и у мојој родној земљи, али када сам дошао одлучио сам да се опробам и овде. Први пут када смо ја и моја лепша половина уплатили лото ваше државне лутрије, погодили смо чак пет бројева, и наравно, освојили новчану награду - узбуђено прича он.

- Након тога, с обзиром на то да волимо слаткише, учествовали смо и у “Фрикомовој” наградној игри и добили чек на 10.000 динара, а у међувремену смо учествовали и у другим играма на срећу, па смо од “Идеа” супермаркета добили две авионске карте које сам ја поклонио свом сину, а на моје изненађење, комшије су биле одушевљене срећом која ме прати, јер сам очекивао посве другачије реакције - додаје он.

НОВО НАСЕЉЕ

Дејвид Вилоуз, иако пензионисани трговац из Америке, за то кратко време успео је да себи и својој новој породици пронађе и ухлебљење. Комплекс некада војних објеката на Бубњу у Нишу откупио је његов земљак, а након сасвим случајног сусрета, овом Амеру срећне руке понуђен је и посао.

Почетком новембра, требало би да постане део маркетиншке екипе, која ће изградњу новог насеља у граду на Нишави промовисати широј јавности. Ипак, како тврди, од игара на срећу неће одустати.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 0

Оставите коментар