Amerikanac koga je u Nišu pronašla sreća

Dejvid Belouz, trgovački putnik iz Amerike, koji je došao na jug Srbije, postao omiljeni lik u gradu na Nišavi.

Srbija 13.09.2015 | 10:27
Amerikanac koga je u Nišu pronašla sreća

Dejvid Belouz (68) iz Teksasa u Srbiju doselio se prošlog oktobra, i u Nišu pronašao novi posao, sreću u ljubavi, ali i sreću kroz razne vidove nagradnih igara.

Za nepunih godinu dana, koliko uživa sa partnerkom, vremešni Amerikanac Belouz osvojio je peticu na lotou, dobio nagradu “Frikoma”, a kod jedanog drugog lanca supermarketa osvojio je čak dve avionske karte za destinaciju ka nekoj od evropskih zemalja po njegovom izboru.

I to nije sve. Američki san se Dejvidu očigledno ostvaruje u Srbiji. Početkom novembra trebalo bi da postane deo marketinškog tima koji će promovisati projekat američkog investitora koji gradi potpuno novo naselje u gradu na Nišavi, pod nazivom “Novi Niš”.

- U Teksasu sam radio kao trgovački putnik koji je opremao medicinske ordinacije, i lepo sam živeo, ali mi sin živi u Nemačkoj, pa sam tamo često odlazio, i jednom prilikom sreo sam se sa svojom sadašnjom partnerkom, vašom sugrađankom, koja iz svojih razloga ne želi da se njeno ime spominje, kaže za "Novosti" Dejvid.

- Od tada, mi smo bili u kontaktu preko društvenih mreža i telefona i čim sam stekao pravo, otišao sam u penziju i odlučio da dođem u Srbiju, koju sam za vrlo kratko vreme zavoleo, posebno zbog ljudi i gostoprimstva, i započeo zajednički život sa njom.

Gospodina Belouza, osim ljubavi, u Srbiji je dočekala i sreća, tvrde on i njegovi bližnji. S vremenom je, kaže, naučio i ponešto od uobičajenih srpskih izraza, i osim toga što uživa upoznajući srpsku kulturu i običaje koji vladaju na jugu zemlje, kako kažu njegovi bližnji, omiljen je među prijateljima i u naselju “Ratko Jović” u kome je nastanjen.

Međutim, strast za igrama na sreću koju je gajio preko okeana, ostala mu je u krvi i kada se preselio, tvrdi on.

- Ja sam igrao igre na sreću i u mojoj rodnoj zemlji, ali kada sam došao odlučio sam da se oprobam i ovde. Prvi put kada smo ja i moja lepša polovina uplatili loto vaše državne lutrije, pogodili smo čak pet brojeva, i naravno, osvojili novčanu nagradu - uzbuđeno priča on.

- Nakon toga, s obzirom na to da volimo slatkiše, učestvovali smo i u “Frikomovoj” nagradnoj igri i dobili ček na 10.000 dinara, a u međuvremenu smo učestvovali i u drugim igrama na sreću, pa smo od “Idea” supermarketa dobili dve avionske karte koje sam ja poklonio svom sinu, a na moje iznenađenje, komšije su bile oduševljene srećom koja me prati, jer sam očekivao posve drugačije reakcije - dodaje on.

NOVO NASELjE

Dejvid Vilouz, iako penzionisani trgovac iz Amerike, za to kratko vreme uspeo je da sebi i svojoj novoj porodici pronađe i uhlebljenje. Kompleks nekada vojnih objekata na Bubnju u Nišu otkupio je njegov zemljak, a nakon sasvim slučajnog susreta, ovom Ameru srećne ruke ponuđen je i posao.

Početkom novembra, trebalo bi da postane deo marketinške ekipe, koja će izgradnju novog naselja u gradu na Nišavi promovisati široj javnosti. Ipak, kako tvrdi, od igara na sreću neće odustati.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar