Црвена звезда - Партизан 3:1, реакције играча...

Катаи: Управо, остани! ''Надам се да ће они који су нас довели у клуб и остати, они су заслужни за ово". Фудбалер Црвене звезде Мичел Доналд био је одушевљен атмосфером на 149. 'вечитом дербију'. Фудбалер Партизана Дарко Брашанац истакао је да његова екипа није на прави начин ушла у 149. вечити дерби. Двоструки стрелац у 'вечитом дербију' Уго Вијеира рекао је да је веома срећан због победе, а голове је посветио покојној супрузи. Фудбалер Партизана Стефан Бабовић изјавио је да је пораз у 149. "вечитом" дербију од Црвене звезде велики ударац за његов клуб.

Фудбал 13.09.2015 | 12:00
Црвена звезда - Партизан 3:1, реакције играча...

Победу у дербију, 149. по реду, стрелац трећег гола за црвено-беле посветио је одлазећој Управи клуба.

Александар Катаи, говорећи у камеру Арене спорт после утакмице Црвена звезда – Партизан 3:1, рекао је:

"Већ смо показали да можемо много и да од овог тима треба очекивати много, ово нам је била пета узастопна победа и уједно најважнија. Мислим да су играчи које је ова Управа довела оправдали очекивања, дошли су они који су били потребни, ти играчи су и направили разлику и надам се да ће после овог остати у клубу људи чија је то била процена", рекао је Катаи.

"Не знам шта бих додао после овакве дивне атмосфере, победили смо у својој кући, феноменалан осећај".

Дебитант у дербијима Славољуб Срнић, који је одиграо прву утакмицу од повратка у Црвену звезду из Чукаричког, рекао је:

"Стварно смо ушли како треба у меч, ово је модел како би требало и убудуће да играмо. Били смо спремни и није нас пореметио гол који смо примили у последњим секундама првог полувремена. Не смемо то да допустимо у будућности, али овог пута смо сјајно реаговали и победили. Заслужено, јер смо више дали на терену и више желели ову победу", рекао је Срнић.

Црвена звезда је победила Партизан са 3:1, а то је Доналду био први дерби у животу.

"Сјајно се осећам. Хвала тиму, хвала свима у Црвеној звезди, а посебно навијачима. Никада у животу нисам видео овако нешто. Вечерас смо показали да смо бољи од Партизана", рекао је Доналд.

Славољуб Срнић рекао је да је задовољан победом и да би његова екипа у наредним утакмицама требало да примени тај модел игре.

"Ушли смо у утакмицу како треба, ово је модел који треба да користимо у наредним утакмицама. Није нас пореметио гол који смо примили у завршници првог полувремена, али то нећемо себи смети да допустимо у наставку. Заслужено смо победили, више смо дали и више желели победу", рекао је Срнић новинарима после утакмице на Стадиону "Рајко Митић".

Асистент код првог гола Уга Вијеире на утакмици, Срђан Плавшић, казао је да му се остварио дечачки сан да игра пред пуном Мараканом.

"Пресрећан сам због игре целог тима, а посебно због своје, јер сам био повређен. Сви смо пружили максимум. Добро смо се припремили. Срећан сам, јер сам остварио сан да заиграм пред пуном Мараканом", рекао је Плавшић.

Звезда сада има осам бодова више од "вечитог" ривала, уз утакмицу више. Црвено-бели ће у наредном колу гостовати Јагодини. 

Фудбалер Црвене звезде Вукашин Јовановић рекао је да су црвено-бели зашлужено славили у 149. вечитом дербију и честитао играчима Партизана на сјајној борби.

"Сјајно вече, честио бих Партизану на одличној утакмици. Ипак, ми смо се вечерас борили као лавови и уз сјајне навијаче победили. Ово је поклон за рођендан Дејану Станковићу" рекао је Јовановић новинарима после утакмице.

Он је нагласио да је ова победа порука свим критичарима који су отписивали Звезду на почетку шампионата.

"После утакмице против Радничког из Ниша када су нам се сви смејали издигли смо се и показали право лице. Нисмо имали ни играча више, ни пенал, а победили смо", поручио је Јовановић.

"Тежак пораз и утакмица за нас, али занимљив дерби. Не знам шта бих рекао, немам неки коментар у овом тренутку. Они су доста боље отворили утакмицу. Имали смо психолошку предност после изједначења, али нисмо успели", рекао је Брашанац.

Он је нагласио да је други гол Вијеире био феноменалан, али и да није пресудио у овој утакмци.

"Феноменалан гол и да није ушао ко зна шта би се десило. Честитао бих Звезди победу, а ми треба што пре да се опоравимо јер нас чека паклен ритам", додао је Брашанац.

Никола Нинковић поручио је да је Звезда боље ушла у меч и заслужено славила.

"Повели су 1:0 и то је требао да нам буде јасан сигнал. На сву срећу успели смо да изједначимо, али Вијеира је у наставку постигао сјајан гол. Свака част. Имали су доста среће и ми нисмо имали снаге да се вратимо у утакмицу", рекао је Нинковић.

Он је нагласио да се екипа окрећемо наставку првенства и Лиги Европе.

"Не знам шта нам се десило у полувремену, шеф је причао да треба да се тргнемо и да смо имали среће код изједначења. Тражио је другачији приступ, али нисмо успели, црвено-бели су заслужено славили", рекао је Нинковић.

Андрија Живковић оценио је да су пропуштене шансе одлучила исход меча на стадиону "Рајко Митић".

"Лоше смо ушло у утакмицу, ни сам не знам шта нам се десило. Касно смо се пробудили, прво полувреме нисмо играли како треба, у другом смо били мало бољи, али мањак концентрације нас је коштао. Нисмо искористили шансе", рекао је Живковић.

Капитен Партизана Саша Илић истакао је да су грешке црно-белих одлучиле дерби.

"Искористили су шансе и наше индивидуалне грешке. То скупо кошта у дербију. Примили смо други гол. Моја изгубљена лопта и сјајан гол Вијере. На великим утакмица то се скупо плаћа. После је било изузетно тешко играти", закључио је илић.

"Срећан сам због голова у драго ми је због овако битне победе. Голове сам посветио преминулој жени. Много ми значе овације стадиона, лако је играти кад је оваква атмосфера" рекао је Вијеира.

Омлаени Аргентинац Луис Ибањез изјавио је да је очкивао победу његовог тима.

"Веровао сам у себе и саиграче. Задовољан сам што наши навијачи срећни одлазе кући. Хвала им још једнома, амосфера је била заиста сјајна", закључио је Ибањез.

"Нема ништа теже од изгубљеног дербија. Ово је велики ударац за нас, али има још много да се игра. Видећемо шта ће нам донети нови систем такмичења."

"Морамо да смогнемо снаге да се извучемо уз ових проблема и да покажемо заједништво. Лако је бити заједно када се побеђује", рекао је Бабовић новинарима после утакмице.

Фудбалери Партизана изгубили су данас од Црвене звезде са 1:3, у деветом колу Супер лиге Србије и заостају осам бодова за "вечитим" ривалом, уз утакмицу мање.

"Звездина победа је заслужена и честитам им. Примили смо голове из удараца ван 16 метара, а на почетку утакмице смо прихватили јурњаву која нама не одговара. Они су се боље снашли, требало је мирније да играмо", рекао је Бабовић.

Коментари / 0

Оставите коментар