Crvena zvezda - Partizan 3:1, reakcije igrača...

Katai: Upravo, ostani! ''Nadam se da će oni koji su nas doveli u klub i ostati, oni su zaslužni za ovo". Fudbaler Crvene zvezde Mičel Donald bio je oduševljen atmosferom na 149. 'večitom derbiju'. Fudbaler Partizana Darko Brašanac istakao je da njegova ekipa nije na pravi način ušla u 149. večiti derbi. Dvostruki strelac u 'večitom derbiju' Ugo Vijeira rekao je da je veoma srećan zbog pobede, a golove je posvetio pokojnoj supruzi. Fudbaler Partizana Stefan Babović izjavio je da je poraz u 149. "večitom" derbiju od Crvene zvezde veliki udarac za njegov klub.

Fudbal 13.09.2015 | 12:00
Crvena zvezda - Partizan 3:1, reakcije igrača...

Pobedu u derbiju, 149. po redu, strelac trećeg gola za crveno-bele posvetio je odlazećoj Upravi kluba.

Aleksandar Katai, govoreći u kameru Arene sport posle utakmice Crvena zvezda – Partizan 3:1, rekao je:

"Već smo pokazali da možemo mnogo i da od ovog tima treba očekivati mnogo, ovo nam je bila peta uzastopna pobeda i ujedno najvažnija. Mislim da su igrači koje je ova Uprava dovela opravdali očekivanja, došli su oni koji su bili potrebni, ti igrači su i napravili razliku i nadam se da će posle ovog ostati u klubu ljudi čija je to bila procena", rekao je Katai.

"Ne znam šta bih dodao posle ovakve divne atmosfere, pobedili smo u svojoj kući, fenomenalan osećaj".

Debitant u derbijima Slavoljub Srnić, koji je odigrao prvu utakmicu od povratka u Crvenu zvezdu iz Čukaričkog, rekao je:

"Stvarno smo ušli kako treba u meč, ovo je model kako bi trebalo i ubuduće da igramo. Bili smo spremni i nije nas poremetio gol koji smo primili u poslednjim sekundama prvog poluvremena. Ne smemo to da dopustimo u budućnosti, ali ovog puta smo sjajno reagovali i pobedili. Zasluženo, jer smo više dali na terenu i više želeli ovu pobedu", rekao je Srnić.

Crvena zvezda je pobedila Partizan sa 3:1, a to je Donaldu bio prvi derbi u životu.

"Sjajno se osećam. Hvala timu, hvala svima u Crvenoj zvezdi, a posebno navijačima. Nikada u životu nisam video ovako nešto. Večeras smo pokazali da smo bolji od Partizana", rekao je Donald.

Slavoljub Srnić rekao je da je zadovoljan pobedom i da bi njegova ekipa u narednim utakmicama trebalo da primeni taj model igre.

"Ušli smo u utakmicu kako treba, ovo je model koji treba da koristimo u narednim utakmicama. Nije nas poremetio gol koji smo primili u završnici prvog poluvremena, ali to nećemo sebi smeti da dopustimo u nastavku. Zasluženo smo pobedili, više smo dali i više želeli pobedu", rekao je Srnić novinarima posle utakmice na Stadionu "Rajko Mitić".

Asistent kod prvog gola Uga Vijeire na utakmici, Srđan Plavšić, kazao je da mu se ostvario dečački san da igra pred punom Marakanom.

"Presrećan sam zbog igre celog tima, a posebno zbog svoje, jer sam bio povređen. Svi smo pružili maksimum. Dobro smo se pripremili. Srećan sam, jer sam ostvario san da zaigram pred punom Marakanom", rekao je Plavšić.

Zvezda sada ima osam bodova više od "večitog" rivala, uz utakmicu više. Crveno-beli će u narednom kolu gostovati Jagodini. 

Fudbaler Crvene zvezde Vukašin Jovanović rekao je da su crveno-beli zašluženo slavili u 149. večitom derbiju i čestitao igračima Partizana na sjajnoj borbi.

"Sjajno veče, čestio bih Partizanu na odličnoj utakmici. Ipak, mi smo se večeras borili kao lavovi i uz sjajne navijače pobedili. Ovo je poklon za rođendan Dejanu Stankoviću" rekao je Jovanović novinarima posle utakmice.

On je naglasio da je ova pobeda poruka svim kritičarima koji su otpisivali Zvezdu na početku šampionata.

"Posle utakmice protiv Radničkog iz Niša kada su nam se svi smejali izdigli smo se i pokazali pravo lice. Nismo imali ni igrača više, ni penal, a pobedili smo", poručio je Jovanović.

"Težak poraz i utakmica za nas, ali zanimljiv derbi. Ne znam šta bih rekao, nemam neki komentar u ovom trenutku. Oni su dosta bolje otvorili utakmicu. Imali smo psihološku prednost posle izjednačenja, ali nismo uspeli", rekao je Brašanac.

On je naglasio da je drugi gol Vijeire bio fenomenalan, ali i da nije presudio u ovoj utakmci.

"Fenomenalan gol i da nije ušao ko zna šta bi se desilo. Čestitao bih Zvezdi pobedu, a mi treba što pre da se oporavimo jer nas čeka paklen ritam", dodao je Brašanac.

Nikola Ninković poručio je da je Zvezda bolje ušla u meč i zasluženo slavila.

"Poveli su 1:0 i to je trebao da nam bude jasan signal. Na svu sreću uspeli smo da izjednačimo, ali Vijeira je u nastavku postigao sjajan gol. Svaka čast. Imali su dosta sreće i mi nismo imali snage da se vratimo u utakmicu", rekao je Ninković.

On je naglasio da se ekipa okrećemo nastavku prvenstva i Ligi Evrope.

"Ne znam šta nam se desilo u poluvremenu, šef je pričao da treba da se trgnemo i da smo imali sreće kod izjednačenja. Tražio je drugačiji pristup, ali nismo uspeli, crveno-beli su zasluženo slavili", rekao je Ninković.

Andrija Živković ocenio je da su propuštene šanse odlučila ishod meča na stadionu "Rajko Mitić".

"Loše smo ušlo u utakmicu, ni sam ne znam šta nam se desilo. Kasno smo se probudili, prvo poluvreme nismo igrali kako treba, u drugom smo bili malo bolji, ali manjak koncentracije nas je koštao. Nismo iskoristili šanse", rekao je Živković.

Kapiten Partizana Saša Ilić istakao je da su greške crno-belih odlučile derbi.

"Iskoristili su šanse i naše individualne greške. To skupo košta u derbiju. Primili smo drugi gol. Moja izgubljena lopta i sjajan gol Vijere. Na velikim utakmica to se skupo plaća. Posle je bilo izuzetno teško igrati", zaključio je ilić.

"Srećan sam zbog golova u drago mi je zbog ovako bitne pobede. Golove sam posvetio preminuloj ženi. Mnogo mi znače ovacije stadiona, lako je igrati kad je ovakva atmosfera" rekao je Vijeira.

Omlaeni Argentinac Luis Ibanjez izjavio je da je očkivao pobedu njegovog tima.

"Verovao sam u sebe i saigrače. Zadovoljan sam što naši navijači srećni odlaze kući. Hvala im još jednoma, amosfera je bila zaista sjajna", zaključio je Ibanjez.

"Nema ništa teže od izgubljenog derbija. Ovo je veliki udarac za nas, ali ima još mnogo da se igra. Videćemo šta će nam doneti novi sistem takmičenja."

"Moramo da smognemo snage da se izvučemo uz ovih problema i da pokažemo zajedništvo. Lako je biti zajedno kada se pobeđuje", rekao je Babović novinarima posle utakmice.

Fudbaleri Partizana izgubili su danas od Crvene zvezde sa 1:3, u devetom kolu Super lige Srbije i zaostaju osam bodova za "večitim" rivalom, uz utakmicu manje.

"Zvezdina pobeda je zaslužena i čestitam im. Primili smo golove iz udaraca van 16 metara, a na početku utakmice smo prihvatili jurnjavu koja nama ne odgovara. Oni su se bolje snašli, trebalo je mirnije da igramo", rekao je Babović.

Komentari / 0

Ostavite komentar