149. Дерби - реакције тренера...

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да су борба и жеља његове екипе кључни у победи над Партизаном. Тренер Партизана Зоран Милинковић рекао је да су бројни промашаји његових фудбалера главни разлог пораза од Црвене звезде.

Фудбал 13.09.2015 | 11:20
149. Дерби - реакције тренера...

Он је рекао и да су две екипе показале да у Србији може да се игра добар фудбал.

"Утакмица је била отворена са обе стране, прави дерби. Показали смо да и овде може да се игра добар фудбал. Народ који је дошао је имао шта да види, лепе голове, велику борбу. Више смо се борили, више смо желели да победимо и мислим да је то пресудило", рекао је Божовић.

Звезда је са 3:1 победила Партизан у деветом колу Супер лиге и сада има осам бодова више од "вечитог" ривала, уз утакмицу више.

"Дерби ништа није решио. Показали смо да можемо, али ништа нисмо завршили. Лепо је када победите највећег противника ког имате, али ништа још нисмо урадили", казао је Божовић.

Према његовим речима, Звезда може још боље.

"Ова екипа је још у стварању. Многим играчима је ово био први дерби, мени исто као тренеру. Био је велики притисак на све нас. Можемо још боље, било је много пропуста у одбрани", истакао је Божовић.

Он је рекао да је утакмица могла другачије да се заврши, с обзиром на изгледне прилике Абубакара Умаруа.

"Партизан је имао прву шансу, после тога смо ми две промашили. Не знам шта би се дешавало да је ток кренуо другачије. Партизан је могао и да изједначи, шансе Абубакара... После трећег гола смо помислили да је крај и својим грешкама смо дозволили Партизану да нам се приближу. Могли смо и да не победимо", рекао је тренер црвено-белих.

Божовић је казао да га радује добра игра Уга Вијере и два гола која је португалски нападач постигао.

"Излечио се за време паузе и мислим да је изванредан играч. Не може било ко да да гол на дербију, ја сам их играо седам-осам, па нисам дао. Дерби увек прави хероје и трагичаре. Рекао сам играчима да не буду трагичари", навео је Божовић.

Црвено-бели ће у наредном колу гостовати Јагодини.

"Мислим да је све престало код другог гола Звезде, еврогола. Оно што смо хтели, много смо промашили, а велике утакмице то не трпе. Није нам пошло за руком и ногом, а Звезди нажалост јесте", рекао је Милинковић новинарима после утакмице.

Партизан је као гост изгубио од Звезде са 3:1 у деветом првенственом колу, чиме је "вечити" ривал уз утакмицу више има осам бодова више.

Милинковић је казао да је његова екипа много промашивала, а посебно је истакао шансу Алена Стевановића у првом и Абубакара Умаруа у другом.

"Играчи Звезде су показали огромну жељу, добили су више дуела у првом полувремену. Када смо се вратили у егал, дошао је други гол Звезде", казао је Милинковић.

Партизан ће у следећем колу дочекати Раднички из Ниша.

Коментари / 0

Оставите коментар