149. Derbi - reakcije trenera...

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da su borba i želja njegove ekipe ključni u pobedi nad Partizanom. Trener Partizana Zoran Milinković rekao je da su brojni promašaji njegovih fudbalera glavni razlog poraza od Crvene zvezde.

Fudbal 13.09.2015 | 11:20
149. Derbi - reakcije trenera...

On je rekao i da su dve ekipe pokazale da u Srbiji može da se igra dobar fudbal.

"Utakmica je bila otvorena sa obe strane, pravi derbi. Pokazali smo da i ovde može da se igra dobar fudbal. Narod koji je došao je imao šta da vidi, lepe golove, veliku borbu. Više smo se borili, više smo želeli da pobedimo i mislim da je to presudilo", rekao je Božović.

Zvezda je sa 3:1 pobedila Partizan u devetom kolu Super lige i sada ima osam bodova više od "večitog" rivala, uz utakmicu više.

"Derbi ništa nije rešio. Pokazali smo da možemo, ali ništa nismo završili. Lepo je kada pobedite najvećeg protivnika kog imate, ali ništa još nismo uradili", kazao je Božović.

Prema njegovim rečima, Zvezda može još bolje.

"Ova ekipa je još u stvaranju. Mnogim igračima je ovo bio prvi derbi, meni isto kao treneru. Bio je veliki pritisak na sve nas. Možemo još bolje, bilo je mnogo propusta u odbrani", istakao je Božović.

On je rekao da je utakmica mogla drugačije da se završi, s obzirom na izgledne prilike Abubakara Umarua.

"Partizan je imao prvu šansu, posle toga smo mi dve promašili. Ne znam šta bi se dešavalo da je tok krenuo drugačije. Partizan je mogao i da izjednači, šanse Abubakara... Posle trećeg gola smo pomislili da je kraj i svojim greškama smo dozvolili Partizanu da nam se približu. Mogli smo i da ne pobedimo", rekao je trener crveno-belih.

Božović je kazao da ga raduje dobra igra Uga Vijere i dva gola koja je portugalski napadač postigao.

"Izlečio se za vreme pauze i mislim da je izvanredan igrač. Ne može bilo ko da da gol na derbiju, ja sam ih igrao sedam-osam, pa nisam dao. Derbi uvek pravi heroje i tragičare. Rekao sam igračima da ne budu tragičari", naveo je Božović.

Crveno-beli će u narednom kolu gostovati Jagodini.

"Mislim da je sve prestalo kod drugog gola Zvezde, evrogola. Ono što smo hteli, mnogo smo promašili, a velike utakmice to ne trpe. Nije nam pošlo za rukom i nogom, a Zvezdi nažalost jeste", rekao je Milinković novinarima posle utakmice.

Partizan je kao gost izgubio od Zvezde sa 3:1 u devetom prvenstvenom kolu, čime je "večiti" rival uz utakmicu više ima osam bodova više.

Milinković je kazao da je njegova ekipa mnogo promašivala, a posebno je istakao šansu Alena Stevanovića u prvom i Abubakara Umarua u drugom.

"Igrači Zvezde su pokazali ogromnu želju, dobili su više duela u prvom poluvremenu. Kada smo se vratili u egal, došao je drugi gol Zvezde", kazao je Milinković.

Partizan će u sledećem kolu dočekati Radnički iz Niša.

Komentari / 0

Ostavite komentar