ПЛ: Нејсмит нокаутирао Челси, Сити ''у сумрак'', дерби Јунајтеду!

Фудбалери Челсија доживели су и трећи пораз од старта Премијер лиге, пошто су на отварању петог кола поражени на гостовању Евертону – 3:1 (2:1). Фудбалери Манчестер ситија задржали су савршен учинак на старту Премијер лиге и после петог кола, захвалујући голу младог Ихеанача у 90. минуту. Фудбалери Манчестер јунајтеда победили су Ливерпул на Олд Трафорду са 3:1, у великом дербију 5. кола енглеске Премијер лиге.

Фудбал 13.09.2015 | 09:20
ПЛ: Нејсмит нокаутирао Челси, Сити ''у сумрак'', дерби Јунајтеду!

Апсолутни јунак Гудисона постао је Стивен Нејсмит – иако је дуел почео на клупи – постигавши хет-трик за потврду катастрофалне форме екипе Жозеа Муриња.

'Карамеле' су повеле у 17. минуту ударцем Нејсмита главом, да би само пет минута касније сјајним ударцем са ивице казненог дуплирао вођство свог тима.

Немања Матић успео је да врати Челси у игру у десет минута пред одлазак на одмор, евроголом са дистанце, али је феноменални резервиста у 82. минуту поставио коначан резултат и донео свом тиму велики тријумф. Цео меч за Челси, далеко од очекиваног нивоа, одиграо је капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић.

Екипа Роберта Мартинеса забележила је другу победу и стигла до осмог бода, док су 'Плавци', којима је ово најгори старт сезоне у последње три деценије, остао у доњем делу табеле са четири освојена бода, са једним слављем и ремијем.

Ипак, Нејсмит није први играч који може да се похвали хет-триком са клупе, пошто су чак петорица играча пре њега учинила исто, а последњем је Ромелу Лукаку то 'пошло за новог', у дресу Вест Бромич Албиона против Манчестер Јунајтеда.

С друге стране, тим са Стамфорд Бриџа примила је 16 погодака на последњих 16 премијерлигашких утакмица, што је више него за целу прву сезону када је Мурињо био на клупи (2004/05).

Дуел у Евертону почео је опрезном игром на обе стране, али нешто агресивнијим и конкретнијим приступом домаће екипе, која је прва преузлеа контролу. Иако у уводних двадесетак минута није било правих шанси, кључан моменат за развој меча догодио се у деветом минуту – када је Мухамед Бешић због повреде морао ван терена.

Њега је заменио Нејсмит, који је у 27. минуту и донео предност 'Карамелама'. После акције по десном боку Брендон Галовеј је послао лопту на петерац, комплетна одбрана Челсија је заспала, а везиста Евертона главом савладао Асмира Беговића.

Само пет минута касније гост је био у тоталном нокдауну, јер је Нејсмит, после одложене лопте Роса Барклија, лепим ударцем са двадесетак метара погодио даљу 'малу' мрежицу. Ипак, 'Плавце' у меч враћа Немања Матић у 36. минуту евроголом.

Србин је, после пâса Џон Оби Микела, повукао лопту и шутирао са тридесетак метара, лопта је завршила у горњем десном углу гола Тима Хауарда, а тим резултатом отишло се и на одмор.

Наставак није донео значајан бољитак у игри Челсија, домаћин је наставио са свих страна, па је Беговић у неколико наврата морао да спасава свој тим, пошто су Лукаку и другови неколико пута излазили сами на њега.

Тачку на меч ставио је спектакуларни Шкот у 82. минуту, после асистенције Барклија. Лепо је сачекао додавање саиграча и искоса послао лопту испод босанскохерцеговачког голмана за делиријум на Гудисону.

Сити је савладао Кристал Палас у гостима минималним резултатом, па после пет кола има 15 бодова и гол разлику 11-0 на челу табеле.

Домаћи тим је као што се и очекивало чружио добар отпор тиму Мануела Пелегринија, па ни новајлија Кевин Де Брујне, који је играо одлично, није могао да направи разлику на терену.

Деловало је да ће меч бити завршен без голова, када се лопта срећно одбила до младог 18-годишњег Ихеанача који је донео велику радост гостима. Српски репрезентативац Александар Коларов одиграо је цео меч.

Сигурну победу у суботу остварио је Арсенал који је на Емиратима победио Стоук са 2:0. Све бољи Тио Волкот постигао је први гол у 31. минуту на асистенцију Езила, а победу је пет минута пре краја оверио Оливије Жиру на додавање Касорле.

Арсенал је тако задржао друго место на табели, са два бода мање од Ситија.

Сигурну победу остварио је и Норич који је победио Борнмут са 3:1. головима Жерома, Џарвиса и Хулахана. Једини стрелац за госте био је Кук.

Вотфорд је са миминалних 1:0 победио Свонси голом Игала, а дуел Вест Бромвич – Саутемптон завршен је без голова. Душан Тадић одиграо је цео меч за госте.

Екипа Луја ван Гала славила је головима у другом полувремену, а победу је оверио Ентони Марсијал, најновије појачање ’ђавола’.

Прво полувреме било је прилично незанимљиво, али је у наставку било много боље. Већ у 49. минуту Јунајтед је повео голом Дејлија Блинда који је искористио додавање Хуана Мате и закуцао лопту у мрежу гостију.

Осам минута касније Ливерпул је имао шансу, али је Де Хеа одлично зауставио покушај Ингса. У 61. минуту Ешли Јанг је запретио из слободног ударца, а у 70. минуту домаћи тим повео је са 2:0.

Џо Гмес бнаправио је фаул у шеснаестерцу, а сигуран извођач најстроже казне био је Андер Ерера. Ливерпул је покушао да се врати у финишу. Шест минута пре краја Бентеке је сачекао одбитак и смањио на 2:1, али неизвесност није дуго трајала пошто је два минута касније појачање Јунајтеда Ентони Марсијал поставио коначан резултат после сјајног соло продора са леве стране.

Јунајтед сада има 10 бодова и овом победом изједначио се на табели са другопласираним Арсеналом, дом је водећи Сити са максималних 15 бодова.

Премијер лига – пето коло:

субота:
Евертон – Челси 3:1
Арсенал – Стоук 2:0
Кристал Палас – Манчестер Сити 0:1
Норич – Борнмут 3:1
Вотфорд – Свонси 1:0
ВБА – Саутемптон 0:0
Манчестер Јунајтед – Ливерпул 3:1

недеља:
14.30 Сандерленд – Тотенхем
17.00 Лестер – Астон Вила

понедељак:
21.00 Вест Хем – Њукасл

Коментари / 0

Оставите коментар