PL: Nejsmit nokautirao Čelsi, Siti ''u sumrak'', derbi Junajtedu!

Fudbaleri Čelsija doživeli su i treći poraz od starta Premijer lige, pošto su na otvaranju petog kola poraženi na gostovanju Evertonu – 3:1 (2:1). Fudbaleri Mančester sitija zadržali su savršen učinak na startu Premijer lige i posle petog kola, zahvalujući golu mladog Iheanača u 90. minutu. Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Liverpul na Old Trafordu sa 3:1, u velikom derbiju 5. kola engleske Premijer lige.

Fudbal 13.09.2015 | 09:20
PL: Nejsmit nokautirao Čelsi, Siti ''u sumrak'', derbi Junajtedu!

Apsolutni junak Gudisona postao je Stiven Nejsmit – iako je duel počeo na klupi – postigavši het-trik za potvrdu katastrofalne forme ekipe Žozea Murinja.

'Karamele' su povele u 17. minutu udarcem Nejsmita glavom, da bi samo pet minuta kasnije sjajnim udarcem sa ivice kaznenog duplirao vođstvo svog tima.

Nemanja Matić uspeo je da vrati Čelsi u igru u deset minuta pred odlazak na odmor, evrogolom sa distance, ali je fenomenalni rezervista u 82. minutu postavio konačan rezultat i doneo svom timu veliki trijumf. Ceo meč za Čelsi, daleko od očekivanog nivoa, odigrao je kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović.

Ekipa Roberta Martinesa zabeležila je drugu pobedu i stigla do osmog boda, dok su 'Plavci', kojima je ovo najgori start sezone u poslednje tri decenije, ostao u donjem delu tabele sa četiri osvojena boda, sa jednim slavljem i remijem.

Ipak, Nejsmit nije prvi igrač koji može da se pohvali het-trikom sa klupe, pošto su čak petorica igrača pre njega učinila isto, a poslednjem je Romelu Lukaku to 'pošlo za novog', u dresu Vest Bromič Albiona protiv Mančester Junajteda.

S druge strane, tim sa Stamford Bridža primila je 16 pogodaka na poslednjih 16 premijerligaških utakmica, što je više nego za celu prvu sezonu kada je Murinjo bio na klupi (2004/05).

Duel u Evertonu počeo je opreznom igrom na obe strane, ali nešto agresivnijim i konkretnijim pristupom domaće ekipe, koja je prva preuzlea kontrolu. Iako u uvodnih dvadesetak minuta nije bilo pravih šansi, ključan momenat za razvoj meča dogodio se u devetom minutu – kada je Muhamed Bešić zbog povrede morao van terena.

Njega je zamenio Nejsmit, koji je u 27. minutu i doneo prednost 'Karamelama'. Posle akcije po desnom boku Brendon Galovej je poslao loptu na peterac, kompletna odbrana Čelsija je zaspala, a vezista Evertona glavom savladao Asmira Begovića.

Samo pet minuta kasnije gost je bio u totalnom nokdaunu, jer je Nejsmit, posle odložene lopte Rosa Barklija, lepim udarcem sa dvadesetak metara pogodio dalju 'malu' mrežicu. Ipak, 'Plavce' u meč vraća Nemanja Matić u 36. minutu evrogolom.

Srbin je, posle pâsa Džon Obi Mikela, povukao loptu i šutirao sa tridesetak metara, lopta je završila u gornjem desnom uglu gola Tima Hauarda, a tim rezultatom otišlo se i na odmor.

Nastavak nije doneo značajan boljitak u igri Čelsija, domaćin je nastavio sa svih strana, pa je Begović u nekoliko navrata morao da spasava svoj tim, pošto su Lukaku i drugovi nekoliko puta izlazili sami na njega.

Tačku na meč stavio je spektakularni Škot u 82. minutu, posle asistencije Barklija. Lepo je sačekao dodavanje saigrača i iskosa poslao loptu ispod bosanskohercegovačkog golmana za delirijum na Gudisonu.

Siti je savladao Kristal Palas u gostima minimalnim rezultatom, pa posle pet kola ima 15 bodova i gol razliku 11-0 na čelu tabele.

Domaći tim je kao što se i očekivalo čružio dobar otpor timu Manuela Pelegrinija, pa ni novajlija Kevin De Brujne, koji je igrao odlično, nije mogao da napravi razliku na terenu.

Delovalo je da će meč biti završen bez golova, kada se lopta srećno odbila do mladog 18-godišnjeg Iheanača koji je doneo veliku radost gostima. Srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov odigrao je ceo meč.

Sigurnu pobedu u subotu ostvario je Arsenal koji je na Emiratima pobedio Stouk sa 2:0. Sve bolji Tio Volkot postigao je prvi gol u 31. minutu na asistenciju Ezila, a pobedu je pet minuta pre kraja overio Olivije Žiru na dodavanje Kasorle.

Arsenal je tako zadržao drugo mesto na tabeli, sa dva boda manje od Sitija.

Sigurnu pobedu ostvario je i Norič koji je pobedio Bornmut sa 3:1. golovima Žeroma, Džarvisa i Hulahana. Jedini strelac za goste bio je Kuk.

Votford je sa miminalnih 1:0 pobedio Svonsi golom Igala, a duel Vest Bromvič – Sautempton završen je bez golova. Dušan Tadić odigrao je ceo meč za goste.

Ekipa Luja van Gala slavila je golovima u drugom poluvremenu, a pobedu je overio Entoni Marsijal, najnovije pojačanje ’đavola’.

Prvo poluvreme bilo je prilično nezanimljivo, ali je u nastavku bilo mnogo bolje. Već u 49. minutu Junajted je poveo golom Dejlija Blinda koji je iskoristio dodavanje Huana Mate i zakucao loptu u mrežu gostiju.

Osam minuta kasnije Liverpul je imao šansu, ali je De Hea odlično zaustavio pokušaj Ingsa. U 61. minutu Ešli Jang je zapretio iz slobodnog udarca, a u 70. minutu domaći tim poveo je sa 2:0.

Džo Gmes bnapravio je faul u šesnaestercu, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Ander Erera. Liverpul je pokušao da se vrati u finišu. Šest minuta pre kraja Benteke je sačekao odbitak i smanjio na 2:1, ali neizvesnost nije dugo trajala pošto je dva minuta kasnije pojačanje Junajteda Entoni Marsijal postavio konačan rezultat posle sjajnog solo prodora sa leve strane.

Junajted sada ima 10 bodova i ovom pobedom izjednačio se na tabeli sa drugoplasiranim Arsenalom, dom je vodeći Siti sa maksimalnih 15 bodova.

Premijer liga – peto kolo:

subota:
Everton – Čelsi 3:1
Arsenal – Stouk 2:0
Kristal Palas – Mančester Siti 0:1
Norič – Bornmut 3:1
Votford – Svonsi 1:0
VBA – Sautempton 0:0
Mančester Junajted – Liverpul 3:1

nedelja:
14.30 Sanderlend – Totenhem
17.00 Lester – Aston Vila

ponedeljak:
21.00 Vest Hem – Njukasl

Komentari / 0

Ostavite komentar