Млади ватерполисти Србије шампиони свијета!

Ватерполисти Србије освојил су златну медаљу на јуниорском првенству света у Алматију, пошто су у финалу савладали Италију са 13:12 (4:1, 3:3, 5:6, 1:1).

Остали спортови 13.09.2015 | 08:40
Млади ватерполисти Србије шампиони свијета!

Изабраници селектора Владимира Вујасиновића успели су великом борбом да надиграју италијанске ватерполисте и оките се најсјајнијим одличјем.

Србија је доминирала од почетка до краја шампионата и салужено освојила трофеј.

Екипу Владимира Вујасиновића до победе су са по пет голова предвоидли Гаврил Суботић и Драшко Гогов, два је постигао Иван Гвоздановић, а један Матеја Арсановић.

Код Италијана су са по четири гола најефикаснији били Равина и Долче.

И финални меч Србија је добро почела, ипак, допустила је противнику да се врати у меч, али је успела да тријумфује. У базену и ван њега много набоја и емоција са обе стране, па је ии тренер Италијана искључен пред крај треће четвртине. Победнички погодак постигао је Гогов са осам метара, Италија је имала напад за продужетак, Еспозито је покушао, али је најбољи голамн првенства Добожанов, одбранио ударац левом руком.

Шампионски тим Србије чине: Лазар Добожанов, Матеја Арсановић, Радомир Драшовић, Михајло Репановић, Гаврил Суботић, Иван Гвоздановић, Драшко Гогов, Небојша Тохољ, Марко Манојловић, Филип Радојевић, Милан Виторовић. Селектор: Владимир Вујасиновић.

Треће место освојила је Мађарска победом над Грчком резултатом 13:12. У борби за пето место Шпанија је победила Црну Гору 14:9, а шесту позицију заузела је Хрватска победом над Аустралијом 14:10.

Јуниорски ватерполиста Србије Гаврил Суботић проглашен је за најбољег играча, а Лазар Добожанов за најбољег голмана Светског првенства.

Изабраници Владимира Вујасиновића освојили су злато на управо завршеног планетарном шампионату у Казахстану, победом над Италијом у финалу 13:12.

Гаврил Суботић је на том мечу постигао пет голова, играо је одлично током целог такмичења, а у финалу је постигао и победнички гол.

Награду за најбољег голмана заслужено је добио и голман Добожанов, који је у финишу финалне утакмице одбранио ударац италијанског ватерполисте који је ривалу могао донети продужетке.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

кики

13.09.2015 07:52

Браво , момци , поносимо се вама ! Велике честитке и пуно здравља и среће у будућности !

ОДГОВОРИТЕ