Промоција најмлађе класе потпоручника

Промоција најмлађе генерације потпоручника Војске Србије, у којој су први пут у историји српске војске три девојке најбоље у класи одржава се у центру Београда.

Србија 12.09.2015 | 22:59
Промоција најмлађе класе потпоручника

Промоцији присуствује председник Србије Томислав Николић, министар одбране Братислав Гашић, начелник Генералштаба ВС генерал Љубиша Диковић, државно и војно руководство, као и бројни гости из земље и иностранства.

Свечаност поводом завршетка школовања кадета 136. класе Војне академије и 1. класе Медицинског факултета ВМА одржава се испред Дома Народне скупштине.

Током промоције Николић ће уручити традиционална војничка одличја, официрске сабље, најбољима у рангу, док ће министар одбране Братислав Гашић најуспешнијим кадетима вода Копнене војске и Ваздухопловства и противваздухопловне одбране доделити пиштоље са посветом.

Најбољим кадетима Медицинског факултета Војномедицнске академије на свечности ће бити додељени парадни бодежи.

Најуспешнијим кадетима вода Копнене војске и Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране пиштоље са посветом уручиће министар одбране.

У прве официрске чинове биће промовисано 157 кадета и кадеткиња ВА и 18 из 1. класе Медицинског факултета ВМА, а ово је десети пут да се најмлађи потпоручници промовишу на свечаности у центру Београда.

Најбољи кадети 136. класе Војне академије су: Бојана Регодић, општи успех 9,84, студијски програм Логистика одбране, модул финансије, дипломирани инжењер логистичког инжењерства, из истог студијског програма је и друга у рангу, Јелена Пековић, са општим успехом 9,74.

Трећа у рангу је из тог студијског програма је Ива Станковић, која је постигла општи успех 9,65.

У виду Копнене војске најбољи је Марко Лакић, општи успех 9,53, студијски програм Менаџмент одбране, модул пешадија, дипломирани менаџер.

У виду Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана, најбољи је Бошко Марковић, општи успех 9,58, студијски програм Војно ваздухопловство, пилот авиона, дипломирани инжењер саобраћаја.

Најбољи на Медицинском факултету ВМА су Горан Савић, општи успех 9,90, а затим следе Наташа Петковић, општи успех 9,90 и Ахмет Хаџиахметагић са општим успехом 9,84.

У програму учествују авиони и хеликоптер Војске Србије, Уметнички ансамбл "Станислав Бинички", Репрезентативни оркестар Гарде и Ансамбл народних игара и песама Србије "Коло".

Извор: РТС

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

12.09.2015 21:44

Војска?! Некад била а сада она само за украс служи попут пропут краљевске куће Карађорђевића!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Француз

13.09.2015 08:16

Онај Црнац .?? Америцки инструктор ? Боље је не имат .. Нег да слузи страним газдама ..

ОДГОВОРИТЕ