Promocija najmlađe klase potporučnika

Promocija najmlađe generacije potporučnika Vojske Srbije, u kojoj su prvi put u istoriji srpske vojske tri devojke najbolje u klasi održava se u centru Beograda.

Srbija 12.09.2015 | 22:59
Promocija najmlađe klase potporučnika

Promociji prisustvuje predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministar odbrane Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković, državno i vojno rukovodstvo, kao i brojni gosti iz zemlje i inostranstva.

Svečanost povodom završetka školovanja kadeta 136. klase Vojne akademije i 1. klase Medicinskog fakulteta VMA održava se ispred Doma Narodne skupštine.

Tokom promocije Nikolić će uručiti tradicionalna vojnička odličja, oficirske sablje, najboljima u rangu, dok će ministar odbrane Bratislav Gašić najuspešnijim kadetima voda Kopnene vojske i Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane dodeliti pištolje sa posvetom.

Najboljim kadetima Medicinskog fakulteta Vojnomedicnske akademije na svečnosti će biti dodeljeni paradni bodeži.

Najuspešnijim kadetima voda Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane pištolje sa posvetom uručiće ministar odbrane.

U prve oficirske činove biće promovisano 157 kadeta i kadetkinja VA i 18 iz 1. klase Medicinskog fakulteta VMA, a ovo je deseti put da se najmlađi potporučnici promovišu na svečanosti u centru Beograda.

Najbolji kadeti 136. klase Vojne akademije su: Bojana Regodić, opšti uspeh 9,84, studijski program Logistika odbrane, modul finansije, diplomirani inženjer logističkog inženjerstva, iz istog studijskog programa je i druga u rangu, Jelena Peković, sa opštim uspehom 9,74.

Treća u rangu je iz tog studijskog programa je Iva Stanković, koja je postigla opšti uspeh 9,65.

U vidu Kopnene vojske najbolji je Marko Lakić, opšti uspeh 9,53, studijski program Menadžment odbrane, modul pešadija, diplomirani menadžer.

U vidu Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana, najbolji je Boško Marković, opšti uspeh 9,58, studijski program Vojno vazduhoplovstvo, pilot aviona, diplomirani inženjer saobraćaja.

Najbolji na Medicinskom fakultetu VMA su Goran Savić, opšti uspeh 9,90, a zatim slede Nataša Petković, opšti uspeh 9,90 i Ahmet Hadžiahmetagić sa opštim uspehom 9,84.

U programu učestvuju avioni i helikopter Vojske Srbije, Umetnički ansambl "Stanislav Binički", Reprezentativni orkestar Garde i Ansambl narodnih igara i pesama Srbije "Kolo".

Izvor: RTS

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

12.09.2015 21:44

Војска?! Некад била а сада она само за украс служи попут пропут краљевске куће Карађорђевића!

ODGOVORITE
Name

Francuz

13.09.2015 08:16

Onaj Crnac .?? Americki instruktor ? Bolje je ne imat .. Neg da sluzi stranim gazdama ..

ODGOVORITE