Мађарски закон вратиће мигранте у Србију

Мађарским законским актима и допунама створиће се услови да мигранти буду враћени у земљу одакле су ушли у ЕУ, односно у Србију и та околност и чињеница мора да нас забрине, изјавио је државни секретар МУП Србије Александар Николић.

Регион 12.09.2015 | 14:22
Мађарски закон вратиће мигранте у Србију

Николић је подсетио да је у пар наврата говорио да сувише велики број особа из ратом захваћених земаља може да представља претњу за безбедност Србије, "нарочито ако међу њима има безбедносно интересантних лица".

Мађарски парламент средином септембра треба да усвоји амандмане на Закон о азилантима и потпуно легализује законски оквир за враћање миграната у Србију.

"Свакако сам убеђен да стручне и професионалне безбедносне службе и агенције Републике Србије воде рачуна о овим чињеницама и да је наша земља заштићена. Али, нисам сигуран да смо спремни за враћање миграната са мађарске границе и из Мађарске", упозорио је он.

Према његовим речима, Србија, без сарадње са ЕУ и обострано коректног односа тешко да је у могућности да се носи са тим изазовом на хуман и уједно национално одговоран начин.

"Напомињем да се ради о јако великим бројкама које доводе до дефиниције да се ради о правим сеобама народа. Уколико се озбиљно не организујемо и не донесемо план у оквиру којег би деловали у ванредним ситуацијама, можемо бити у великом проблему", истиче Николић.

Он додаје да ће још стотине хиљада људи стићи ће до наше границе и територије, и да тај процес свакако оставља траг и на Србији и њеним грађанима.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дмитар

12.09.2015 12:33

Инвазија избеглица у ЕУ је реализација Карнегијевог плана из 1922 год., У питању је ватикански план о Уједињеној Европи. Ватикан је геј енклава. Калергијевим палном је предвиђено да се Европа насели са 160 милиона Азијата И обојених. Да се одрекнемо:1.Националног 2. Расног И 3.Културног идентитета. Да се укрштамо са Азијатима И обојенима, стварајући мултинационало друштво једнаких особина, које Ватикан лако може да контолише. Калергијевим планом Уједињена Европа треба да нестане. Евроска унија представља геноцид. Ангела Меркел И Ван Ромпеј су добитници Калергијеве награде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Назалост

13.09.2015 06:16

Тацно.

Name

xx

12.09.2015 15:08

Ево ти доказа дигао два прста. Ста оцекивати од њега него проблеме?

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоло

12.09.2015 15:39

Ето Вучићу гласача.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

13.09.2015 20:32

Треба их вратити па нека их Вуциц са газдарицом Меркел вози авионима за Њемацку

ОДГОВОРИТЕ