Mađarski zakon vratiće migrante u Srbiju

Mađarskim zakonskim aktima i dopunama stvoriće se uslovi da migranti budu vraćeni u zemlju odakle su ušli u EU, odnosno u Srbiju i ta okolnost i činjenica mora da nas zabrine, izjavio je državni sekretar MUP Srbije Aleksandar Nikolić.

Region 12.09.2015 | 14:22
Mađarski zakon vratiće migrante u Srbiju

Nikolić je podsetio da je u par navrata govorio da suviše veliki broj osoba iz ratom zahvaćenih zemalja može da predstavlja pretnju za bezbednost Srbije, "naročito ako među njima ima bezbednosno interesantnih lica".

Mađarski parlament sredinom septembra treba da usvoji amandmane na Zakon o azilantima i potpuno legalizuje zakonski okvir za vraćanje migranata u Srbiju.

"Svakako sam ubeđen da stručne i profesionalne bezbednosne službe i agencije Republike Srbije vode računa o ovim činjenicama i da je naša zemlja zaštićena. Ali, nisam siguran da smo spremni za vraćanje migranata sa mađarske granice i iz Mađarske", upozorio je on.

Prema njegovim rečima, Srbija, bez saradnje sa EU i obostrano korektnog odnosa teško da je u mogućnosti da se nosi sa tim izazovom na human i ujedno nacionalno odgovoran način.

"Napominjem da se radi o jako velikim brojkama koje dovode do definicije da se radi o pravim seobama naroda. Ukoliko se ozbiljno ne organizujemo i ne donesemo plan u okviru kojeg bi delovali u vanrednim situacijama, možemo biti u velikom problemu", ističe Nikolić.

On dodaje da će još stotine hiljada ljudi stići će do naše granice i teritorije, i da taj proces svakako ostavlja trag i na Srbiji i njenim građanima.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dmitar

12.09.2015 12:33

Invazija izbeglica u EU je realizacija Karnegijevog plana iz 1922 god., U pitanju je vatikanski plan o Ujedinjenoj Evropi. Vatikan je gej enklava. Kalergijevim palnom je predviđeno da se Evropa naseli sa 160 miliona Azijata I obojenih. Da se odreknemo:1.Nacionalnog 2. Rasnog I 3.Kulturnog identiteta. Da se ukrštamo sa Azijatima I obojenima, stvarajući multinacionalo društvo jednakih osobina, koje Vatikan lako može da kontoliše. Kalergijevim planom Ujedinjena Evropa treba da nestane. Evroska unija predstavlja genocid. Angela Merkel I Van Rompej su dobitnici Kalergijeve nagrade.

ODGOVORITE
Name

Nazalost

13.09.2015 06:16

Tacno.

Name

xx

12.09.2015 15:08

Evo ti dokaza digao dva prsta. Sta ocekivati od njega nego probleme?

ODGOVORITE
Name

lolo

12.09.2015 15:39

Eto Vučiću glasača.

ODGOVORITE
Name

Md

13.09.2015 20:32

Treba ih vratiti pa neka ih Vucic sa gazdaricom Merkel vozi avionima za Njemacku

ODGOVORITE