Вавринка: Федерер има игру за Ђоковића

Швајцарац Стен Вавринка изјавио је да Роџер Федерер има игру којом би у финалу УС Опена могао да победи Новака Ђоковића.

Тенис 13.09.2015 | 14:40
Вавринка: Федерер има игру за Ђоковића

Први и други рекет света састају се у финалу последњег Грен слема сезоне у недељу.

Федерер је у полуфиналу савладао свог сународника, а Вавринка истиче да није играо најбоље и није имао решење како би се пласирао у финале.

„Роџер је играо веома брзо, ја нисам играо своју најбољу игру, нисам добро сервирао. Он се опусти када направи брејк, тако да се на терену све дешава брже. Дао сам све од себе, све што сам имао. Али нисам могао да будем агресиван са основне линије, сервис ми у томе није помагао. Једноставно, он је био сувише добар. Био је бољи од мене.“

Вавринка смтра да се игра Федерера умногоме променила после Вимблдона.

„Он увек покушава да напредује. Прошле године је променио рекет, то никада није лако. Ако погледате други део сезоне, после Вимблдона он се вратио на потпуно другачији ниво. Ако настави на овај начин, биће га тешко победити.“

Швајцарац сматра да Федерер има рецепт како да победи најбољег тенисера света.

„Видећемо ко ће победити. Роџер је веома близу своје најбоље игре. Против Новака ће сигурно покушати да буде агресиван и да комбинује игру. Много тога ће такође зависити од Новака. Почетак меча ће бити веома важан. Сигурно је да Рожер има игру за Новака, али видећемо“, рекао је Вавринка.

Коментари / 0

Оставите коментар