149. Дерби - Звезда: Шампионски нокаут комшији!

Екипа Миодрага Божовића улази у вечити дерби као лидер шампионата први пут после пет година и има лепу шансу да победом над великим ривалом побегне на „плус осам“.

Фудбал 12.09.2015 | 16:00
149. Дерби - Звезда: Шампионски нокаут комшији!

Може ли неко да надокнади „минус осам“ у оваквој нашој лиги? Тешко, чак и да су у питању Бајерн или ПСЖ, суверени владари у својим шампионатима. А велику шансу да управо ову разлику оствари на табели Суперлиге има Црвена звезда, која први пут после пет година улази у 149. вечити дерби (18.00, ТВ Аренаспорт 1) као лидер првенства.

Да се у старту разумемо, црвено-бели неће добити вечерас пехар шампиона, али ће евентуалном победом задати јак психолошки ударац Партизану и покварити му планове за овај део сезоне. Црно-бели су добрим наступима у Европи наметнули себи жесток ритам, очекују их утакмце на три фронта (Европа, првенство и Куп), а сигурно је и да у “рупи” (како црно-бели зову комшијски стадион) рачунају макар на бод вечерас, који ће их са „минус пет“, и утакмциом мање, држати у потери за лидером из Љутице Богдана.

Звезда је у доброј форми, везала је пет узастопних тријумфа, против Вождовца (3:2), Чукаричког (3:1), Радника (2:0), Јавора (1:0) и Младости из Лучана (3:0), а током репрезентативне паузе уписала је и победу у пријатељском мечу с Крком (1:0), па јој континуитет добрих резултата сигурно не недостаје.

Оптимизам на Маракани већи је и због доласка Славољуба Срнића, младог репрезентативца и једног од најбољих суперлигашких фудбалера прошле сезоне, чија би продорност по тој левој страни у комбинацији са искуством и квалитетом Луиса Ибањеза могла да буде победничка формула Миодрага Божовића. Неће омалени Аргентинац морати само да центрира кад прими лопту, јер има коначно са ким и да одигра пас, јасно је да ће по природи офанзивни бочни фудбалери Партизана Вулићевић и Живковић имати доста посла да их зауставе.

Опрезни су у Звезди и не желе да се залећу у изјавама, поготово поучени ранијим искуствима кад су обећавали победе, а на терену испадали “мишеви”, чак и као домаћини. Та времена су, уверавају на Маракани, прошла, ова екипа жели да покаже квалитет и савлада вечитог ривала.

Знају у Љутице Богдана да им прво место аутоматски намеће улогу фаворита, а уздају се и умор фудбалера шампиона, који су од почетка сезоне одиграли дупло више утакмица од њих. Наравно, то је и доказ квалитета црно-белих, које током наредне недеље очекује и старт у Лиги Европе, што потенцирају и црвено-бели, али се и уздају и да ће помоћ 12. играча, верних Делија, бити од пресудне важности за исход дербија.

“Наша предност је Маракана и наши навијачи, а значи нам и што смо први на табели па улазимо у дерби са бодовном залихом. Још играмо на нашем стадиону и сигурно је да ће нама бити лакше због те атмосфере коју стварају наши симпатизери”, поручује плејмејкер Александар Катаи.

Звездин адут, осим играчких, где има заиста неколико добрих фудбалера је и сама атмосфера у клубу. Није скоро најтрофејнији српски клуб дочекивао један дерби са оволико оптимизма, па и пуним џеповима, јер су играчи протеклих недеља заиста били уредно награђивани за серију победа. Видело се и на мини припремама у Словенији да овај тим гаји борбени дух, који у би у комбинацији са легендарним хуком Звездине публике и крцате Маракане могао да буде адут за значајну победу над вечитим ривалом.

У одсуству капитена Александра Луковића, а после одласка голмана Предрага Рајковића у Макаби, искусни Саво Павићевић извешће вечерас са траком на руци фудбалере црвено-белих на мегдан вечитом ривалу. И он се узда у навијаче, али у у квалитет тима који предводи.

“Све је до нас. Морамо да гледамо себе, да се добро спремимо. Партизан има солидан тим, али ако уђемо у меч како треба, можемо да решимо ову утакмицу у нашу корист. Мислим да ће одлучити један гол, а верујем да су наша највеча предност наши навијачи”, истиче Павићевић.

Очекивања са покрићем или лажна обећања? Видећемо око 20 часова…

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ГРОБАР ДО ГРОБА

12.09.2015 14:29

Играјте и победите, поносно се вратите...!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раојица

12.09.2015 17:53

Спорт је чити фашизам. Творац модерних олимпијских игара Пјер Кубертен је био саборац Адолфа Хитлера, кога је папа Пије 12. довео на власт. А сад српски глобалисти (Читај: Сатанисти), који су на сиси Ватикана замајавају гладна уста која ходају по Српској и Србији са „вечитим дербијем“. У питању је шема Ватикана: Вина и игара, Востани Сербие. Востани заспала си лаки те сан преварио..,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нино

12.09.2015 19:17

Поздрав за Владана Бозица! :Д :Д

ОДГОВОРИТЕ