149. Derbi - Zvezda: Šampionski nokaut komšiji!

Ekipa Miodraga Božovića ulazi u večiti derbi kao lider šampionata prvi put posle pet godina i ima lepu šansu da pobedom nad velikim rivalom pobegne na „plus osam“.

Fudbal 12.09.2015 | 16:00
149. Derbi - Zvezda: Šampionski nokaut komšiji!

Može li neko da nadoknadi „minus osam“ u ovakvoj našoj ligi? Teško, čak i da su u pitanju Bajern ili PSŽ, suvereni vladari u svojim šampionatima. A veliku šansu da upravo ovu razliku ostvari na tabeli Superlige ima Crvena zvezda, koja prvi put posle pet godina ulazi u 149. večiti derbi (18.00, TV Arenasport 1) kao lider prvenstva.

Da se u startu razumemo, crveno-beli neće dobiti večeras pehar šampiona, ali će eventualnom pobedom zadati jak psihološki udarac Partizanu i pokvariti mu planove za ovaj deo sezone. Crno-beli su dobrim nastupima u Evropi nametnuli sebi žestok ritam, očekuju ih utakmce na tri fronta (Evropa, prvenstvo i Kup), a sigurno je i da u “rupi” (kako crno-beli zovu komšijski stadion) računaju makar na bod večeras, koji će ih sa „minus pet“, i utakmciom manje, držati u poteri za liderom iz Ljutice Bogdana.

Zvezda je u dobroj formi, vezala je pet uzastopnih trijumfa, protiv Voždovca (3:2), Čukaričkog (3:1), Radnika (2:0), Javora (1:0) i Mladosti iz Lučana (3:0), a tokom reprezentativne pauze upisala je i pobedu u prijateljskom meču s Krkom (1:0), pa joj kontinuitet dobrih rezultata sigurno ne nedostaje.

Optimizam na Marakani veći je i zbog dolaska Slavoljuba Srnića, mladog reprezentativca i jednog od najboljih superligaških fudbalera prošle sezone, čija bi prodornost po toj levoj strani u kombinaciji sa iskustvom i kvalitetom Luisa Ibanjeza mogla da bude pobednička formula Miodraga Božovića. Neće omaleni Argentinac morati samo da centrira kad primi loptu, jer ima konačno sa kim i da odigra pas, jasno je da će po prirodi ofanzivni bočni fudbaleri Partizana Vulićević i Živković imati dosta posla da ih zaustave.

Oprezni su u Zvezdi i ne žele da se zaleću u izjavama, pogotovo poučeni ranijim iskustvima kad su obećavali pobede, a na terenu ispadali “miševi”, čak i kao domaćini. Ta vremena su, uveravaju na Marakani, prošla, ova ekipa želi da pokaže kvalitet i savlada večitog rivala.

Znaju u Ljutice Bogdana da im prvo mesto automatski nameće ulogu favorita, a uzdaju se i umor fudbalera šampiona, koji su od početka sezone odigrali duplo više utakmica od njih. Naravno, to je i dokaz kvaliteta crno-belih, koje tokom naredne nedelje očekuje i start u Ligi Evrope, što potenciraju i crveno-beli, ali se i uzdaju i da će pomoć 12. igrača, vernih Delija, biti od presudne važnosti za ishod derbija.

“Naša prednost je Marakana i naši navijači, a znači nam i što smo prvi na tabeli pa ulazimo u derbi sa bodovnom zalihom. Još igramo na našem stadionu i sigurno je da će nama biti lakše zbog te atmosfere koju stvaraju naši simpatizeri”, poručuje plejmejker Aleksandar Katai.

Zvezdin adut, osim igračkih, gde ima zaista nekoliko dobrih fudbalera je i sama atmosfera u klubu. Nije skoro najtrofejniji srpski klub dočekivao jedan derbi sa ovoliko optimizma, pa i punim džepovima, jer su igrači proteklih nedelja zaista bili uredno nagrađivani za seriju pobeda. Videlo se i na mini pripremama u Sloveniji da ovaj tim gaji borbeni duh, koji u bi u kombinaciji sa legendarnim hukom Zvezdine publike i krcate Marakane mogao da bude adut za značajnu pobedu nad večitim rivalom.

U odsustvu kapitena Aleksandra Lukovića, a posle odlaska golmana Predraga Rajkovića u Makabi, iskusni Savo Pavićević izvešće večeras sa trakom na ruci fudbalere crveno-belih na megdan večitom rivalu. I on se uzda u navijače, ali u u kvalitet tima koji predvodi.

“Sve je do nas. Moramo da gledamo sebe, da se dobro spremimo. Partizan ima solidan tim, ali ako uđemo u meč kako treba, možemo da rešimo ovu utakmicu u našu korist. Mislim da će odlučiti jedan gol, a verujem da su naša največa prednost naši navijači”, ističe Pavićević.

Očekivanja sa pokrićem ili lažna obećanja? Videćemo oko 20 časova…

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ГРОБАР ДО ГРОБА

12.09.2015 14:29

Играјте и победите, поносно се вратите...!

ODGOVORITE
Name

Raojica

12.09.2015 17:53

Sport je čiti fašizam. Tvorac modernih olimpijskih igara Pjer Kuberten je bio saborac Adolfa Hitlera, koga je papa Pije 12. doveo na vlast. A sad srpski globalisti (Čitaj: Satanisti), koji su na sisi Vatikana zamajavaju gladna usta koja hodaju po Srpskoj i Srbiji sa „večitim derbijem“. U pitanju je šema Vatikana: Vina i igara, Vostani Serbie. Vostani zaspala si laki te san prevario..,

ODGOVORITE
Name

Nino

12.09.2015 19:17

Pozdrav za Vladana Bozica! :D :D

ODGOVORITE