ХДЗ и СДА покушавају наћи рјешење кризе

Руководства ХДЗ-а БиХ и СДА на данашњем састанку у Мостару требало би да разговарају о функционисању власти на свим нивоима власти у БиХ.

Босна и Херцеговина 12.09.2015 | 10:25
ХДЗ и СДА покушавају наћи рјешење кризе

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је уочи састанка да вјерује да ће данас у Мостару бити отворена сва кључна питања - од Херцеговачко-неретванског кантона до функционисања свих нивоа власти и главних реформи.

Човић је рекао да није направљен квалитетан механизам који би везао партнере у БиХ, већ се одлуке на свим нивоима доносе појединачно тако да то нису коалиције и класична партнерства, већ нужда због чега такву праксу треба мијењати.

Човић је изјавио да од данашњег разговора са СДА зависи динамика свих будућих састанака са представницима других странака, при чему није хтио спекулисати ко ће чинити нову проширену већину.

Он је напоменуо да уважава партнерство са СДА, с тим да га желе претварати и у стратешко ако се буде дало.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић изјавио је да би данашњи састанак са ХДЗ-ом требало да буде нови импулс и да допринесе рјешавању одређених неспоразума на нивоу Савјета министара БиХ и Владе Федерације БиХ /ФБиХ/.

"Када је ријеч о федералној Влади, трагаћемо за новом коалицијом, јер нам је потребно 50 руку у Парламенту ФБиХ, па ће то бити двије главне теме. Када је ријеч о СББ-у и састанци са Човићем, они се никада нису одржавали без претходних договора са мном", рекао је Изетбеговић за федералне медије након састанка Колегијума СДА у Сарајеву.

Он је додао да СББ јесте алтернатива, али и да је то случај са онима који прихватају европски пут БиХ и који желе дати допринос убрзаном реформском процесу и престанку јалових конфликата у БиХ.

Састанак представника ХДЗ-а и СДА биће одржан у згради ХДЗ-а у Мостару, а изјаве за медије најављене су за 13.30 часова.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Градишка

12.09.2015 08:30

Они ће наћи рјешење, већ двадесет година га потражују, а народу зна се

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

12.09.2015 09:50

Кода гледам Алију и Фрању , два преваранта , овај народ је глуп дозлабога !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дземаил

12.09.2015 09:59

Два тајкуна,два богатаса,два лопова тразе рјесење како да убаце трецег највецег у коло па да играју даље безбедно и без страха од хапсења.Ако им сада то успије готови смо за слиједецу деценију. Покрасце нам и црно испод ноктију и бицемо ми нови Сиријци у колонама на сјевер.Овај народ у БиХ као да то и хоце толико је пасиван.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂС

12.09.2015 11:01

Битно је да Б. Изетбеговић не попусти Човићу, већ да покуша на ниво ентитета увести у власт ХДЗ 1990, БПС, А-СДА и СБиХ.

ОДГОВОРИТЕ