Саудијци нису примили ниједну избјеглицу, а могу 3 милиона

И док се европским земљама приговара због односа према избјеглицама, Саудијска Арабија посједује капацитете да прими барем три милиона избјеглица. Упркос томе, ова земља није примила ниједну избјеглицу.

Свијет 12.09.2015 | 09:19
Саудијци нису примили ниједну избјеглицу, а могу 3 милиона

У мјесту Мина, које се налази свега неколико километара од Меке, налази се шаторско насеље које може да прими око три милиона особа.

У 100.000 климатизованих шатора сваке године се смјешта хиљаде хаџија, али након завршетка вјерских обреда ови шатори остају потпуно празни.

Изградња ових шатора, димензија 8x8, почела је још 1990-их, а 1997. су учињење преправке како би се спријечили пожари. Насеље је подијељено у кампове, а сваки камп има кухињу и тоалете.

Иако Саудијска Арабија тврди да је примила око 500.000 избјеглица из Сирије, организације за заштиту људских права из Сирије тврде да тим особама није дозвољено да се у Саудијској Арабији региструју као избјеглице. Такође, одређени број Сиријаца у Саудијској Арабији борави на привременом раду, а тамо су отишли и прије рата у Сирији.

У међувремену, Саудијска Арабија се понудила да изгради 200 џамија за избјеглице које су се смјестиле у Њемачкој.

Извор: Клиx.ба

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Снелст-ПД

12.09.2015 08:03

Саудици ниси ни наговарали ни зарацивали људе у Сирији

ОДГОВОРИТЕ
Name

нерадни свијет

12.09.2015 08:43

Ех да су то праве избјеглице бјежали би они сами у саудијске земље. Тамо се ради, ко неће нема социјално, има смртна казна, неће нико да ради. Тако и код нас на балкану, нико не ради, а сви имају паре да цијели дан сједе по кафанама. Кад би сутра неко дошао у босну и рекао, треба ми 2 милиона радника, вјерујем да нико не би рекао ево ја ћу. Стидите се.

ОДГОВОРИТЕ