Нијемци дигли рампу, дијеле радне дозволе

Немачка владајућа коалиција прихватила је предлог члана Бундестага Јосипа Јуратовића да сваки странац који има уговор може да добије радну дозволу.

Свијет 12.09.2015 | 08:09
Нијемци дигли рампу, дијеле радне дозволе

На основу тарифног споразума са послодавцем у Немачкој странцу је омогућен боравак на неограничено време и радна дозвола.

При томе, владајућа коалиција предлаже ограничен контингент од 20.000 радних дозвола годишње, саопштено је из Јуратовићеве канцеларије.

Јуратовић, који је изасланик за интеграције фракције немачке Социјалдемократске странке (СПД) у Бундестагу, залаже се за легално остваривање права на боравак у Немачкој за популацију са Западног Балкана, како би могли да легално добију дозволу за рад и тиме избегну опасност од искоришћавања и протеривања, наводи се у саопштењу.

Подсећа се да је од почетка 2014. године укупно 77.000 људи са Западног Балкана затражило политички азил у Немачкој, углавном у нади да ће тамо наћи запослење, редовна примања и боље услове живота, али да, пошто економско сиромаштво није разлог за политички азил, Немачка такве азиланте у 99 одсто случајева одбија.

Истовремено, Јуратовић подржава иницијативу којом је Немачка од јесени 2014. године прогласила Србију, Македонију и Босну и Херцеговину сигурним земљама ради убрзавања поступка азила, тако да су се захтеви за азил који су дошли из тих земаља брже обрађивали.

Управо због тога је важно и преостале три земље - Албанију, Косово и Црну Гору - прогласити сигурним земљама порекла, закључује се у саопштењу.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Еуропа

12.09.2015 08:20

Мудре СВАБЕ гутају биједни народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сви би у господу

12.09.2015 08:46

Неће нико да ради, сви имају довољно земље што се сама обрађује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ццц

12.09.2015 11:24

Глупост, нема нико довољно земље, у томе и јесте проблем пољопривреде, сто сви имају исцјепкане парцеле до 1ха и мисле да од тога могу зивјети и зарадити. Ко има у комаду висе од 20Ха приватно у Бијељини???

Name

Ццц

12.09.2015 11:17

Колицина новца за сколовање једног доктора у Немацкој је еквивалетна 60 плата, тако да им је лаксе увести доктора из Србије, који це им малте не дзаба радити 5 година.

ОДГОВОРИТЕ