Кран убио 87 људи у џамији у Меки

Број мртвих у паду крана у Великој џамији у граду Меки у Саудијској Арабији повећан је на 87, саопштило је саудијско Министарство унутрашњих послова.

Свијет 12.09.2015 | 07:26
Кран убио 87 људи у џамији у Меки

У саопштењу се наводи да су повријеђене 184 особе.

ТАСС преноси извјештај ТВ канала "Ал-Арабија" и наводи да су већина жртава ходочасници, који иду на хаџилук у исламска светилишта.

Према прелиминарним информацијама, разлог за рушење крана су били снажни удари ветра.

У џамији се већ око двије године спроводе обимне реконструкције.

Главни обреди овогодишњег хаџилука у Меки и Медини ове године биће одржани од 21. до 26. септембра, а кулминација ходочашћа биће 23. септембра, када је главни празник приношења жртве, Курбан-бајрам.

МПВБиХ Нема информацију да међу жртвама има бх држављана
Министарство вањских послова Босне и Херцеговине (МВПБиХ) нема информацију да међу погинулим и повријеђеним у несрећи која се догодила данас у Меки има држављана БиХ - казао је начелник Канцеларије за односе с јавношћу МВПБиХ Небојша Регоје.

Велико невријеме у Меки довело је до превртања крана у Великој џамији. Олуја је започела у 17 часова, након чега је почела падати јака киша с градом.

Најмање 65 људи погинуло је када је дошло до превртања крана у близини Кабе, а најмање 80 их је повријеђено.

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

атила

12.09.2015 06:50

Очигледни доказ да људи узалуд вјерују у оно што не постоји.Гром погоди цркву,побије људе кран у џамији,за јевреје се одавно зла да је ЈХВХ вјера плагијат египатских култова на основу кога су настали и ислам и хришћанство а тек будизам,,нерадничка идеја,,сједи буљи у једну тачку и развијај лудило унутар себе е то се зове лотус полозај и прикупљање небеске енергије пране-ајде молим те.Небеска енергија је свуда око нас само ми треба да се на њу прикључимо ал ебига Здравко електричар није још дошо да нам утури утичницу да се повежемо.Па зар је могуће да високо образован интелектуалац вјерује да посоји анђео који маше крилима и пјева богу уз харфу на небесима,,отвори се земљо да пропаднем од стида што сам припадник људске врсте,,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

12.09.2015 07:52

Да, ево и мене је стид сто си припадник људске врсте.

Name

соад

12.09.2015 11:28

Не мозес то овцама доказати,Атила.