Ухапшен саучесник у убиству Бриса Татона

Дејан Пузигаћа, последњи из групе осуђених нападача на Француза Бриса Татона у Београду, који је био у бекству, ухапшен је у Грчкој.

Србија 11.09.2015 | 22:54
Ухапшен саучесник у убиству Бриса Татона

Пузигаћа је ухапшен на атинском аеродрому са фалсификованим пасошем Словеније.

 Он је у разговору са српским конзулом рекао да је побегао из Србије због кривичног поступка који је против њега вођен након убиства француског држављанина Бриса Татона, те да је у одсуству осуђен на 14 година затвора, преноси Блиц.

Пузигаћа је, како сазнаје "Блиц", у Атину дошао са фалсификованим пасошем, ради прибављања тајландске визе и није имао српска документа.

Тренутно се налази у полицијској станици на атинском аеродрому.

За Дејаном Пузигаћом расписана је потерница Интерпола због оптужбе да је био саучесник у убиству Татона.

Брис Татон (28) брутално је претучен 17. септембра 2009. у центру Београда, пре фудбалског меча Партизан-Тулуз. Од последица батинања преминуо је 12 дана касније у болници.

За злочин су осуђени и Ђорђе Прелић, Стефан Величковић, Иван Грковић, Љубомир Марковић, Јован Карбић, Драган Томасовић, Милан Тарлаћ, Бојан Матијевић, Милан Вујовић, Степа Петровић, Владан Сувајац, Бранимир Четник, Дејан Станковић и Владимир Бошковић.
 
Ђорђе Прелић и Дејан Пузигаћа, били су првостепено осуђени на 35 и 32 године затвора , али су им казне одлуком Апелационог суда 2012. године смањене на 15 и 14 година затвора. Они су били у бекству од убиства Татона и за њима је расписана међународна потерница.
 
Казне су преполовљене и Љубомиру Марковићу званом Кића и Ивану Грковићу, који су првостепено у Вишем суду у Београду осуђени на по 30 година затвора.
 
Апелациони суд у Београду је ове године одбио жалбе бранилаца осуђених Пузигаће, Грковића и Величковића на одлуку Вишег суда да одбије њихове захтеве за понављање поступка.
 
Међутим, Пузигаћа по закону има право да тражи поновно суђење.

Ђорђу Прелићу биће поновљено суђење пред Вишим судом у Београду по оптужници за тешко убиство у случају усмрћивања француског држављанина Бриса Татона, одлучило је у понедељак Кривично ванпретресно веће Вишег суда.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

У

11.09.2015 20:37

Ухапсеног пса везати и показати му лице правде, зивотињама којима је преполовљена казна сто тразе понављање поступка одрезати дозивотну кад вец нема смртне казне. Нек народ види зло и како зло треба да продје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

12.09.2015 05:38

Чуј преполовили казне, дајете им зелено свјетло за даљне активноти... ДОЗИВОТНА РОБИЈА

ОДГОВОРИТЕ