Uhapšen saučesnik u ubistvu Brisa Tatona

Dejan Puzigaća, poslednji iz grupe osuđenih napadača na Francuza Brisa Tatona u Beogradu, koji je bio u bekstvu, uhapšen je u Grčkoj.

Srbija 11.09.2015 | 22:54
Uhapšen saučesnik u ubistvu Brisa Tatona

Puzigaća je uhapšen na atinskom aerodromu sa falsifikovanim pasošem Slovenije.

 On je u razgovoru sa srpskim konzulom rekao da je pobegao iz Srbije zbog krivičnog postupka koji je protiv njega vođen nakon ubistva francuskog državljanina Brisa Tatona, te da je u odsustvu osuđen na 14 godina zatvora, prenosi Blic.

Puzigaća je, kako saznaje "Blic", u Atinu došao sa falsifikovanim pasošem, radi pribavljanja tajlandske vize i nije imao srpska dokumenta.

Trenutno se nalazi u policijskoj stanici na atinskom aerodromu.

Za Dejanom Puzigaćom raspisana je poternica Interpola zbog optužbe da je bio saučesnik u ubistvu Tatona.

Bris Taton (28) brutalno je pretučen 17. septembra 2009. u centru Beograda, pre fudbalskog meča Partizan-Tuluz. Od posledica batinanja preminuo je 12 dana kasnije u bolnici.

Za zločin su osuđeni i Đorđe Prelić, Stefan Veličković, Ivan Grković, Ljubomir Marković, Jovan Karbić, Dragan Tomasović, Milan Tarlać, Bojan Matijević, Milan Vujović, Stepa Petrović, Vladan Suvajac, Branimir Četnik, Dejan Stanković i Vladimir Bošković.
 
Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća, bili su prvostepeno osuđeni na 35 i 32 godine zatvora , ali su im kazne odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjene na 15 i 14 godina zatvora. Oni su bili u bekstvu od ubistva Tatona i za njima je raspisana međunarodna poternica.
 
Kazne su prepolovljene i Ljubomiru Markoviću zvanom Kića i Ivanu Grkoviću, koji su prvostepeno u Višem sudu u Beogradu osuđeni na po 30 godina zatvora.
 
Apelacioni sud u Beogradu je ove godine odbio žalbe branilaca osuđenih Puzigaće, Grkovića i Veličkovića na odluku Višeg suda da odbije njihove zahteve za ponavljanje postupka.
 
Međutim, Puzigaća po zakonu ima pravo da traži ponovno suđenje.

Đorđu Preliću biće ponovljeno suđenje pred Višim sudom u Beogradu po optužnici za teško ubistvo u slučaju usmrćivanja francuskog državljanina Brisa Tatona, odlučilo je u ponedeljak Krivično vanpretresno veće Višeg suda.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

U

11.09.2015 20:37

Uhapsenog psa vezati i pokazati mu lice pravde, zivotinjama kojima je prepolovljena kazna sto traze ponavljanje postupka odrezati dozivotnu kad vec nema smrtne kazne. Nek narod vidi zlo i kako zlo treba da prodje.

ODGOVORITE
Name

PRAVDA

12.09.2015 05:38

Čuj prepolovili kazne, dajete im zeleno svjetlo za daljne aktivnoti... DOZIVOTNA ROBIJA

ODGOVORITE