Сале: Само Финци постоје за нас! Играли су продужетке са Французима!

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да његова екипа у доброј психичкој форми дочекује дуел са Финском у осмини финала Еуробаскета и да у њу улази "као да је то једина утакмица која постоји".

Кошарка 12.09.2015 | 15:40
Сале: Само Финци постоје за нас! Играли су продужетке са Французима!

"Финци су апсолутно за респект, играли су продужетке са Француском. Имају четири изразита лидера, дубоку клупу, дуго су са истим тренером и добро се познају, што је велика предност на оваквим такмичењима. Они се добро знају, па са апсолутним респектом улазимо у ту утакмицу. То је једина утакмица која за нас постоји, тако ћемо јој и прићи", рекао је Ђорђевић.

Кошаркашка репрезентација Србије играће у недељу у Лилу од 14.30 против Финске у осмини финала Европског првенства.

Све утакмице до краја првенства играће се на стадиону у Лилу, који је за Европско првенство претворен у кошаркашку халу. Екипе су данас допутовале у овај град.

"Организација је перфектна, било је мало напорно, али како је нама тако је и свима било. Све изгледа феноменално, надам се да ћемо овде дуго играти. Имали смо истезање у хотелу, јер овде нема времена за то пошто свака екипа има само 45 минута за тренинг. Имали смо шутерски тренинг, да играчи осете паркет, кошеве и лопте. Срећом, имамо дан више за одмор, такво је такмичење, играћемо у 14.30, добро знан термин", рекао је Ђорђевић.

Упитан да ли ће екипа "експлодирати" у нокаут фази и подићи ниво игре, као што је то било на прошлогодишњем Светском првенству, селектор је рекао да то сви прижељкују.

"Због тога смо радили, даћемо све од себе. Такмичење је такво да нико не може да зна када ће, како и ко одиграти добро и када ће се разиграти. Ми смо у доброј психолошкој форми, играчи имају сигурност и то показују на терену начином на који играју. Само тако треба да наставимо, да гледамо своју игру, исправимо грешке и играмо још боље", рекао је он.

"Желимо да пробамо да натерамо противнике да према нама адаптирају игру, то је био циљ од почетка. Полако се приближава крај такмичења, а у ствари је почетак нокаут фазе. Момци су добро поднели пут, навикли смо на то, спортисти смо и професионалци, сада мирно да се концентришемо на утакмицу", рекао је Ђорђевић.

Коментари / 0

Оставите коментар