Звездиних 11 за дерби!

Откривамо вам састав Црвене звезде за 149. "вечити дерби".

Фудбал 12.09.2015 | 10:40
Звездиних 11 за дерби!

У најави 149. "вечитог дербија" Миодраг Божовић је рекао да зна састав који ће од првог минута послати на терен стадиона Рајко Митић.

"Играчи већ у уторак знају који тим ће играти за викенд. Тако је било и за ову утакмицу", открио је Божовић и додао:

"Играће они који су у овом тренутку најбољи и најспремнији".

Водећи се том изјавом, можемо наслутити да ће Александар Луковић меч против Партизана почети на клупи за резерве, али не и Срђан Плавшић. Према нашим сазнањима он ће бити у стартних 11, а на клупи ће почети Идан Веред..

Искусни Луковић је прошле суботе у пријатељској утакмици са Крком (1:0) први пут после дуго времена провео свих 90 минута на терену. На тренинзима је деловао прилично сигурно и самоуверено, али по његовим речима, још није потпуно "фит".

"Још нисам спреман колико бих желео, али ту сам. Чим сам на конференцији за медије, значи да сам у конкуренцији за тим", истакао је 32-годишњи штопер који се дуго опорављао од повреде колена.

Без обзира што је Луковић капитен тима, велико је питање да ли Божовић жели да ризикује и после дуге паузе пошаље га да игра од првог минута утакмицу као што је дерби. Да је неки други ривал у питању, а не Партизан, дилеме не би било...

Дакле, друштво Саву Павићевићу у средини одбране очекује се да прави млади Вукашин Јовановић.

За разлику од Луковића, Луис Ибањез би требало да се врати у тим после три утакмице паузе. Аргентинац је имао проблем са квадрицепсом, али је на тренинзима током мини-припрема у Термама Чатеж то деловало као прошлост...

На супротној страни, уз десну аут-линију, играће Марко Петковић, који је пропустио неколико тренинга због позива у А репрезентацију Србије, али је од среде поново радио са саиграчима.

Што се тиче везног реда, Божовић је био на "слатким мукама", које је донекле пореметила лакша повреда Срђана Плавшића. По виђеном на тренинзима у Словенији, чинило се да ће испред неприкосновених Марка Грујића и Мичела Доналда играти Славољуб Срнић, Плавшић и Алексндар Катаи, док би Идан Веред упркос доброј форми меч почео на клупи.

Видећемо како ће Божовић распоредити везну тројку, односно кога ће лево, а кога десно, док се Катаи, упркос добрим паритјама на левом крилу, очекује у средини као "плејмејкер". Лево би могао да буде Срнић, а десно Веред.

Када је напад у питању, Уго Вијеира има предност у односу на Луку Јовића и новопридошлог Предрага Сикимића.

Очекивани тим Црвене звезде у 149. "вечитом дербију": Кахриман - Петковић, Павићевић, Јовановић, Ибањез - Грујић, Доналд - Плавшић, Катаи, Срнић - Вијеира.

Коментари / 0

Оставите коментар