Zvezdinih 11 za derbi!

Otkrivamo vam sastav Crvene zvezde za 149. "večiti derbi".

Fudbal 12.09.2015 | 10:40
Zvezdinih 11 za derbi!

U najavi 149. "večitog derbija" Miodrag Božović je rekao da zna sastav koji će od prvog minuta poslati na teren stadiona Rajko Mitić.

"Igrači već u utorak znaju koji tim će igrati za vikend. Tako je bilo i za ovu utakmicu", otkrio je Božović i dodao:

"Igraće oni koji su u ovom trenutku najbolji i najspremniji".

Vodeći se tom izjavom, možemo naslutiti da će Aleksandar Luković meč protiv Partizana početi na klupi za rezerve, ali ne i Srđan Plavšić. Prema našim saznanjima on će biti u startnih 11, a na klupi će početi Idan Vered..

Iskusni Luković je prošle subote u prijateljskoj utakmici sa Krkom (1:0) prvi put posle dugo vremena proveo svih 90 minuta na terenu. Na treninzima je delovao prilično sigurno i samouvereno, ali po njegovim rečima, još nije potpuno "fit".

"Još nisam spreman koliko bih želeo, ali tu sam. Čim sam na konferenciji za medije, znači da sam u konkurenciji za tim", istakao je 32-godišnji štoper koji se dugo oporavljao od povrede kolena.

Bez obzira što je Luković kapiten tima, veliko je pitanje da li Božović želi da rizikuje i posle duge pauze pošalje ga da igra od prvog minuta utakmicu kao što je derbi. Da je neki drugi rival u pitanju, a ne Partizan, dileme ne bi bilo...

Dakle, društvo Savu Pavićeviću u sredini odbrane očekuje se da pravi mladi Vukašin Jovanović.

Za razliku od Lukovića, Luis Ibanjez bi trebalo da se vrati u tim posle tri utakmice pauze. Argentinac je imao problem sa kvadricepsom, ali je na treninzima tokom mini-priprema u Termama Čatež to delovalo kao prošlost...

Na suprotnoj strani, uz desnu aut-liniju, igraće Marko Petković, koji je propustio nekoliko treninga zbog poziva u A reprezentaciju Srbije, ali je od srede ponovo radio sa saigračima.

Što se tiče veznog reda, Božović je bio na "slatkim mukama", koje je donekle poremetila lakša povreda Srđana Plavšića. Po viđenom na treninzima u Sloveniji, činilo se da će ispred neprikosnovenih Marka Grujića i Mičela Donalda igrati Slavoljub Srnić, Plavšić i Aleksndar Katai, dok bi Idan Vered uprkos dobroj formi meč počeo na klupi.

Videćemo kako će Božović rasporediti veznu trojku, odnosno koga će levo, a koga desno, dok se Katai, uprkos dobrim paritjama na levom krilu, očekuje u sredini kao "plejmejker". Levo bi mogao da bude Srnić, a desno Vered.

Kada je napad u pitanju, Ugo Vijeira ima prednost u odnosu na Luku Jovića i novopridošlog Predraga Sikimića.

Očekivani tim Crvene zvezde u 149. "večitom derbiju": Kahriman - Petković, Pavićević, Jovanović, Ibanjez - Grujić, Donald - Plavšić, Katai, Srnić - Vijeira.

Komentari / 0

Ostavite komentar