Партизанових 11 за дерби!

Откривамо вам састав Партизана за 149. "вечити дерби".

Фудбал 12.09.2015 | 11:20
Партизанових 11 за дерби!

Тренер Партизана Зоран Милинковић, уочи меча јесењег дела сезоне у Суперлиги против Црвене звезде, истакао је да нема кадровских проблема и да су сви играчи спремни да наступе у 149. "вечитом дербију".

Ситуација у Хумској, ипак, није идеална.

Фабрисио Дорнелас је у четврак одрадио цео тренинг са првотимцима, али, према изјавама доктора Партизана Илије Росића и начину на који је Бразилац ушетао на тренинг у среду (шепао), реалније је да прилику против Звезде од првог минута добије Лазар Ћирковић.

Валери Божинов убеђивао је новинаре да је фит пред свој први "вечити дерби". Ситуација је, међутим, мало другачија, јер бугарски репрезентативац више од две недеље није био у јаком тренажном процесу због повреде зглоба леве ноге и пуним интензитетом са осалим играчима српског шампиона ради тек пар дана.

У Хумској истичу да желе победу, али она у предстојећем "вечитом дербију" није императив, јер је меч у суботу тек први од три колико ће пута Партизан и Црвена звезда одмерити снаге до краја сезоне.

Из ових разлога не би чудио и нешто затворенији Партизан у односу на претходне утакмице у Суперлиги и Европи. Претпоставља се да ће Милинковић ојачати средину терена, поготово страну ближу одбрани, односно да ће сјајног Оумаруа Абубакара са крила прекомандовати у срце напада.

Уколико се определи за ову варијанту и млади Иван Шапонић ће остати на клупи.

Занимљиво ће бити видети и кога ће Милинковић одредити на позицији левог бека. До сада је на том месту играо Немања Петровић, али у клубу нису били задовољни играма младог играча, тако да је у смирај прелазног рока, довођењем Николе Лековића и Александра Субића, појачана критична позиција.

Претпостављамо да ће шансу добити Лековић, пре свега због искуства и квалитета који је доказао играјући за Рад, Војводину и пољску Лехију из Гдањска. Ако се Милинковић одлучи за њега или Субића, обојица ће на "вечитом дербију" дебитовати за Партизан.

Са или без Саше Илића од почетка?

Многи навијачи Партизана става су да би црно-бели далеко боље прошли у реваншу против Бате Борисова да је легендарни фудбалер почео утакмицу. Илић је добио прилику тек средином другог полувремена и од тог момента је Партизан постао знатно опаснији и ефикаснији, као и на претходним утакмицама када га је тренер уводио у игру.

Саша ће се готово сигурно у једном тренутку наћи на терену. Питање је само да ли и од првог звиждука судије Милорада Мажића или као џокер у другом полувремену. Промене у нападачкој формацији могле би да доведу до тога да Илић, због искуства и сигурног паса у простор, који ће Абубакару без сумње бити неопходан у завршници, буде стартер.

Дилема је и око позиције задњег везног, односно ко ће се прикључити Марку Јевтовићу, да ли ће то бити Дарко Брашанац, чија је улога у тиму ове сезоне знатно офанзивнија, или Илић?

Очекивани тим Партизана: Ж. Живковић - Вулићевић, Ћирковић, Балажиц, Лековић - Јевтовић, Брашанац - Саша Илић, Стефан Бабовић, А. Живковић - Оумару.

Коментари / 0

Оставите коментар