Partizanovih 11 za derbi!

Otkrivamo vam sastav Partizana za 149. "večiti derbi".

Fudbal 12.09.2015 | 11:20
Partizanovih 11 za derbi!

Trener Partizana Zoran Milinković, uoči meča jesenjeg dela sezone u Superligi protiv Crvene zvezde, istakao je da nema kadrovskih problema i da su svi igrači spremni da nastupe u 149. "večitom derbiju".

Situacija u Humskoj, ipak, nije idealna.

Fabrisio Dornelas je u četvrak odradio ceo trening sa prvotimcima, ali, prema izjavama doktora Partizana Ilije Rosića i načinu na koji je Brazilac ušetao na trening u sredu (šepao), realnije je da priliku protiv Zvezde od prvog minuta dobije Lazar Ćirković.

Valeri Božinov ubeđivao je novinare da je fit pred svoj prvi "večiti derbi". Situacija je, međutim, malo drugačija, jer bugarski reprezentativac više od dve nedelje nije bio u jakom trenažnom procesu zbog povrede zgloba leve noge i punim intenzitetom sa osalim igračima srpskog šampiona radi tek par dana.

U Humskoj ističu da žele pobedu, ali ona u predstojećem "večitom derbiju" nije imperativ, jer je meč u subotu tek prvi od tri koliko će puta Partizan i Crvena zvezda odmeriti snage do kraja sezone.

Iz ovih razloga ne bi čudio i nešto zatvoreniji Partizan u odnosu na prethodne utakmice u Superligi i Evropi. Pretpostavlja se da će Milinković ojačati sredinu terena, pogotovo stranu bližu odbrani, odnosno da će sjajnog Oumarua Abubakara sa krila prekomandovati u srce napada.

Ukoliko se opredeli za ovu varijantu i mladi Ivan Šaponić će ostati na klupi.

Zanimljivo će biti videti i koga će Milinković odrediti na poziciji levog beka. Do sada je na tom mestu igrao Nemanja Petrović, ali u klubu nisu bili zadovoljni igrama mladog igrača, tako da je u smiraj prelaznog roka, dovođenjem Nikole Lekovića i Aleksandra Subića, pojačana kritična pozicija.

Pretpostavljamo da će šansu dobiti Leković, pre svega zbog iskustva i kvaliteta koji je dokazao igrajući za Rad, Vojvodinu i poljsku Lehiju iz Gdanjska. Ako se Milinković odluči za njega ili Subića, obojica će na "večitom derbiju" debitovati za Partizan.

Sa ili bez Saše Ilića od početka?

Mnogi navijači Partizana stava su da bi crno-beli daleko bolje prošli u revanšu protiv Bate Borisova da je legendarni fudbaler počeo utakmicu. Ilić je dobio priliku tek sredinom drugog poluvremena i od tog momenta je Partizan postao znatno opasniji i efikasniji, kao i na prethodnim utakmicama kada ga je trener uvodio u igru.

Saša će se gotovo sigurno u jednom trenutku naći na terenu. Pitanje je samo da li i od prvog zvižduka sudije Milorada Mažića ili kao džoker u drugom poluvremenu. Promene u napadačkoj formaciji mogle bi da dovedu do toga da Ilić, zbog iskustva i sigurnog pasa u prostor, koji će Abubakaru bez sumnje biti neophodan u završnici, bude starter.

Dilema je i oko pozicije zadnjeg veznog, odnosno ko će se priključiti Marku Jevtoviću, da li će to biti Darko Brašanac, čija je uloga u timu ove sezone znatno ofanzivnija, ili Ilić?

Očekivani tim Partizana: Ž. Živković - Vulićević, Ćirković, Balažic, Leković - Jevtović, Brašanac - Saša Ilić, Stefan Babović, A. Živković - Oumaru.

Komentari / 0

Ostavite komentar