Србија: Одлука о изборима у октобру

Одржана седница Председништва Српске напредне странке у седишту те партије у Београду. Потпредседница СНС-а Зорана Михајловић каже да ће премијер и председник СНС-а Александар Вучић одлуку о расписивању ванредних парламентарних избора донети до средине октобра.

Србија 11.09.2015 | 19:50
Србија: Одлука о изборима у октобру

Зорана Михајловић је, после седнице Председништва странке, рекла да већина чланова тог тела сматра да би 2016. године требало да буду одржани ванредни парламентарни избори истовремено са локалним и покрајинским.

Према њеним речима, Вучић је на седници био уздржан и затражио да се до коначне одлуке још једном обрати Главном одбору и Председништву странке, до средине октобра.

"Председник странке је био уздржан и замолио је Председништво странке да се још једном обрати и Председништву и Главном одбору до коначне одлуке", рекла је Михајловић.

Како је јавио извештач РТС-а, расписивање ванредних парламентарних избора требало је да затражи потпредседник странке Небојша Стефановић.

Небојша Стефановић је раније најавио да ће на седници Председништва затражити да се странка јасно определи којим путем ће Србија ићи.

"Тражићу јасну поруку која ће определити да ли ће Србија ићи путем који верујем да подржава већина грађана Србије, а који представља премијер Александар Вучић или можда грађани имају неки други пут...

Који ће бити модели, да ли ће бити нових избора, то је на премијеру да одлучи", рекао је Стефановић.
Додао је да ће се на том страначком органу разговарати о свим моделима који су могући.


Такође је најављено да ће једна од тема седнице Председништва бити и објављени снимци састанака министра Ивице Дачића и Родољуба Радуловића (Мише Банане), после чега поједини функционери СНС-а траже да се преиспита сарадња са социјалистима.

Извор: РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Урош

11.09.2015 21:00

Аааа! Ни, ни, случајно „избори“. Никакви избори не долазе у обзир! Избори су Циркус који је смислио Ватикан ради слуђивања маса. Пројектни задатак за Изборе дали су католици из Ватикана Yале Университy да га разради. Пројектним задатком је дат налог да мотив приче за пројекат звани Избори буде Сократова прича. Нама треба један Високи представник да управља са нама.

ОДГОВОРИТЕ