Srbija: Odluka o izborima u oktobru

Održana sednica Predsedništva Srpske napredne stranke u sedištu te partije u Beogradu. Potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović kaže da će premijer i predsednik SNS-a Aleksandar Vučić odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora doneti do sredine oktobra.

Srbija 11.09.2015 | 19:50
Srbija: Odluka o izborima u oktobru

Zorana Mihajlović je, posle sednice Predsedništva stranke, rekla da većina članova tog tela smatra da bi 2016. godine trebalo da budu održani vanredni parlamentarni izbori istovremeno sa lokalnim i pokrajinskim.

Prema njenim rečima, Vučić je na sednici bio uzdržan i zatražio da se do konačne odluke još jednom obrati Glavnom odboru i Predsedništvu stranke, do sredine oktobra.

"Predsednik stranke je bio uzdržan i zamolio je Predsedništvo stranke da se još jednom obrati i Predsedništvu i Glavnom odboru do konačne odluke", rekla je Mihajlović.

Kako je javio izveštač RTS-a, raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora trebalo je da zatraži potpredsednik stranke Nebojša Stefanović.

Nebojša Stefanović je ranije najavio da će na sednici Predsedništva zatražiti da se stranka jasno opredeli kojim putem će Srbija ići.

"Tražiću jasnu poruku koja će opredeliti da li će Srbija ići putem koji verujem da podržava većina građana Srbije, a koji predstavlja premijer Aleksandar Vučić ili možda građani imaju neki drugi put...

Koji će biti modeli, da li će biti novih izbora, to je na premijeru da odluči", rekao je Stefanović.
Dodao je da će se na tom stranačkom organu razgovarati o svim modelima koji su mogući.


Takođe je najavljeno da će jedna od tema sednice Predsedništva biti i objavljeni snimci sastanaka ministra Ivice Dačića i Rodoljuba Radulovića (Miše Banane), posle čega pojedini funkcioneri SNS-a traže da se preispita saradnja sa socijalistima.

Izvor: RTS

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Uroš

11.09.2015 21:00

Aaaa! Ni, ni, slučajno „izbori“. Nikakvi izbori ne dolaze u obzir! Izbori su Cirkus koji je smislio Vatikan radi sluđivanja masa. Projektni zadatak za Izbore dali su katolici iz Vatikana Yale University da ga razradi. Projektnim zadatkom je dat nalog da motiv priče za projekat zvani Izbori bude Sokratova priča. Nama treba jedan Visoki predstavnik da upravlja sa nama.

ODGOVORITE