УСО: Лијепа Флавија "одувала" Симону!

Флавија Пенета пласирала се у финале УС Опена, пошто је за само један час почистила другу носитељку и другу тенисерку света Симону Халеп – 6:1, 6:3.

Тенис 11.09.2015 | 19:15
УСО: Лијепа Флавија "одувала" Симону!

Био је ово пети међусобни дуел Румунке и Италијанке, а 26. тенисерка света, која се није нашла међу носитељкама на турниру у Њујорку, забележила је четврти тријумф.

Пенета је пласманом у велико финале надмашила свој највећи успех на неком од четири највећа турнира – уједно поставши и прва Италијанка која ће играти за трофеј на чувеном Артур Ешу.

Управо је у Сједињеним Америчким Државама постигла највећи успех, када је у полуфиналу зауставила Белорускиња Викторија Азаренка.

Друго полуфинале на програму је одмах по окончању овог меча, када се такође на Артур Ешу састају прва тенисерка света Американка Серена Вилијамс, која јури календарски Слем, и, још једна Италијанка, Роберта Винчи.

Мушка полуфинала – у којима се састају Новак Ђоковић и Марин Чилић, односно Роџер Федерер и Стан Вавринка – стартују у 23. часа по средњоевропском времену.

Пенета је одиграла савршен меч, није дозволила ривалки да се растрчи и наметне свој 'неуморни' стил, да би прецизним и јаким ударцима брзо завршавала поене. При том, обилно користивши грешке Халеп, која је важила за фаворита пред овај дуел, а за крај феноменалном серијом од 15 освојених поена рутински привела меч крају.

"Стварно сам пресрећна, велика је ствар бити овде. Одиграла сам веома добар меч, нисам губила веру ни када ми није ишло и срећна сам што сам на крају славила. Била сам агресивна, 'гурала' сам Симону, нисам јој дозволила да продужава поене. С друге стране, нисам дозволила да ме пад у другом сету поремети", рекла је Пенета на терену.

Имала је Румунка прилику да се врати у меч, иако је и други сет отворила претрпљењим брејком. Ипак, није успела да одржи континуитет, после враћеног брејка и три освојена гема у низу.

Поново је уследио велики пад у нивоу њене игре, што је Италијанка спремно дочекла, заиграла још офанзивније, дубље слала лоптицу и потпуно заслужено направила највећи успех у каријери.

Коментари / 0

Оставите коментар