USO: Lijepa Flavija "oduvala" Simonu!

Flavija Peneta plasirala se u finale US Opena, pošto je za samo jedan čas počistila drugu nositeljku i drugu teniserku sveta Simonu Halep – 6:1, 6:3.

Tenis 11.09.2015 | 19:15
USO: Lijepa Flavija "oduvala" Simonu!

Bio je ovo peti međusobni duel Rumunke i Italijanke, a 26. teniserka sveta, koja se nije našla među nositeljkama na turniru u Njujorku, zabeležila je četvrti trijumf.

Peneta je plasmanom u veliko finale nadmašila svoj najveći uspeh na nekom od četiri najveća turnira – ujedno postavši i prva Italijanka koja će igrati za trofej na čuvenom Artur Ešu.

Upravo je u Sjedinjenim Američkim Državama postigla najveći uspeh, kada je u polufinalu zaustavila Beloruskinja Viktorija Azarenka.

Drugo polufinale na programu je odmah po okončanju ovog meča, kada se takođe na Artur Ešu sastaju prva teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams, koja juri kalendarski Slem, i, još jedna Italijanka, Roberta Vinči.

Muška polufinala – u kojima se sastaju Novak Đoković i Marin Čilić, odnosno Rodžer Federer i Stan Vavrinka – startuju u 23. časa po srednjoevropskom vremenu.

Peneta je odigrala savršen meč, nije dozvolila rivalki da se rastrči i nametne svoj 'neumorni' stil, da bi preciznim i jakim udarcima brzo završavala poene. Pri tom, obilno koristivši greške Halep, koja je važila za favorita pred ovaj duel, a za kraj fenomenalnom serijom od 15 osvojenih poena rutinski privela meč kraju.

"Stvarno sam presrećna, velika je stvar biti ovde. Odigrala sam veoma dobar meč, nisam gubila veru ni kada mi nije išlo i srećna sam što sam na kraju slavila. Bila sam agresivna, 'gurala' sam Simonu, nisam joj dozvolila da produžava poene. S druge strane, nisam dozvolila da me pad u drugom setu poremeti", rekla je Peneta na terenu.

Imala je Rumunka priliku da se vrati u meč, iako je i drugi set otvorila pretrpljenjim brejkom. Ipak, nije uspela da održi kontinuitet, posle vraćenog brejka i tri osvojena gema u nizu.

Ponovo je usledio veliki pad u nivou njene igre, što je Italijanka spremno dočekla, zaigrala još ofanzivnije, dublje slala lopticu i potpuno zasluženo napravila najveći uspeh u karijeri.

Komentari / 0

Ostavite komentar