Дерби пријатеља - Михајловића и Манћинија!

У недељу нас очекује нови милански дерби. Михајловић изазвао Манћинија на опкладу. Адем Љајић напада бившег селектора Србије који га је избацио из тима због тога што није певао химну. Миха скакао на: "Ко не скаче - воли Интер".

Фудбал 12.09.2015 | 23:20
Дерби пријатеља - Михајловића и Манћинија!

Милански дерби који нас очекује у недељу неће ништа решити, јер је нова сезона Серије А тек почела, али ће окршај Милана и Интера донети много тога новога.

Пре свега, на клупи два италијанска гиганта седеће пријатељи - Синиша Михајловић (Милан) и Роберто Манћини (Интер). Њих двојица, бивши играчи, а потом тренери Интера, били су актери многих миланских дербија, али никада до сада нису били на супротним странама (мисли се на дерби, а не уопште).

Михајловић је посредством "Газете дело Спорт" изазвао Манћинија на опкладу - ко победи у недељу даће донацију за мигранте!

У писму које је објавио лист није наведен износ те донације, али би она требало да буде уплаћена у организацију која помаже мигрантима са Блиског истока. Ако буде нерешено - обојица ће уплатити донацију.

То је једна од "предигри" миланског дербија у којима је Михајловић вешт (далеко од тога да Манћини није!).

Манћинија и Михајловића веже пријатељство још из времена када су били играчи Сампдорије (према предању, Манћини је давао модне савете Михајловићу), а када су окачили копачке у клин, добили су тренерски посао у Интеру - Манћини је био шеф, а Михајловић његова десна рука.

Али, повезаност Михајловића са Интером (на више нивоа) није му представљала проблем да уочи миланског дербија, на окупљању "миланиста", весело поскакује у ритму скандирања навијача Милана: "Ко не скаче - воли Интер, ое, ое" (Цхи нон салта е' Нераззурро).

Али, податак да ће Михајловић и Манћини први пут бити на супротним странама у "Дербију дела Мадонина" није једини куриозитет предстојећег дуела:

- Адем Љајић, који је недавно дошао у Интер из Роме, могао би да игра против тренера који га је својевремено избацио из репрезентације Србије због тога што није певао химну "Боже, правде";

- Марио Балотели ће, поново, после неколико година поново бити актер миланског дербија. Опет као играч Милана. А био је у Интеру.

- Можда и први пут после сезоне 2010/11. Интер и Милан (Интер је, иначе, домаћин) одиграће дерби са тимовима који би могли да се умешају у борбу за титулу првака;

- Интер улази у дерби са предношћу из прелазног рока или боље речено победом у прелазном року - буквално је преотео Џофрија Кондогбију МИлану! Ето још једног мотива за "росонере"!

Осим Кондогбије, од звучних имена, Интер је овог лета довео Црногорца Стевана Јоветића, Хрвата Ивана Перишића, потом је на позајмицу из Барселоне добио Мартина Монтоју, купио је бразилског везњака Фелипеа Мела из Галатасараја, довео је Миранду (неизвестан за дерби због повреде)...

Коментари / 0

Оставите коментар