Derbi prijatelja - Mihajlovića i Manćinija!

U nedelju nas očekuje novi milanski derbi. Mihajlović izazvao Manćinija na opkladu. Adem Ljajić napada bivšeg selektora Srbije koji ga je izbacio iz tima zbog toga što nije pevao himnu. Miha skakao na: "Ko ne skače - voli Inter".

Fudbal 12.09.2015 | 23:20
Derbi prijatelja - Mihajlovića i Manćinija!

Milanski derbi koji nas očekuje u nedelju neće ništa rešiti, jer je nova sezona Serije A tek počela, ali će okršaj Milana i Intera doneti mnogo toga novoga.

Pre svega, na klupi dva italijanska giganta sedeće prijatelji - Siniša Mihajlović (Milan) i Roberto Manćini (Inter). Njih dvojica, bivši igrači, a potom treneri Intera, bili su akteri mnogih milanskih derbija, ali nikada do sada nisu bili na suprotnim stranama (misli se na derbi, a ne uopšte).

Mihajlović je posredstvom "Gazete delo Sport" izazvao Manćinija na opkladu - ko pobedi u nedelju daće donaciju za migrante!

U pismu koje je objavio list nije naveden iznos te donacije, ali bi ona trebalo da bude uplaćena u organizaciju koja pomaže migrantima sa Bliskog istoka. Ako bude nerešeno - obojica će uplatiti donaciju.

To je jedna od "predigri" milanskog derbija u kojima je Mihajlović vešt (daleko od toga da Manćini nije!).

Manćinija i Mihajlovića veže prijateljstvo još iz vremena kada su bili igrači Sampdorije (prema predanju, Manćini je davao modne savete Mihajloviću), a kada su okačili kopačke u klin, dobili su trenerski posao u Interu - Manćini je bio šef, a Mihajlović njegova desna ruka.

Ali, povezanost Mihajlovića sa Interom (na više nivoa) nije mu predstavljala problem da uoči milanskog derbija, na okupljanju "milanista", veselo poskakuje u ritmu skandiranja navijača Milana: "Ko ne skače - voli Inter, oe, oe" (Chi non salta e' Nerazzurro).

Ali, podatak da će Mihajlović i Manćini prvi put biti na suprotnim stranama u "Derbiju dela Madonina" nije jedini kuriozitet predstojećeg duela:

- Adem Ljajić, koji je nedavno došao u Inter iz Rome, mogao bi da igra protiv trenera koji ga je svojevremeno izbacio iz reprezentacije Srbije zbog toga što nije pevao himnu "Bože, pravde";

- Mario Baloteli će, ponovo, posle nekoliko godina ponovo biti akter milanskog derbija. Opet kao igrač Milana. A bio je u Interu.

- Možda i prvi put posle sezone 2010/11. Inter i Milan (Inter je, inače, domaćin) odigraće derbi sa timovima koji bi mogli da se umešaju u borbu za titulu prvaka;

- Inter ulazi u derbi sa prednošću iz prelaznog roka ili bolje rečeno pobedom u prelaznom roku - bukvalno je preoteo Džofrija Kondogbiju MIlanu! Eto još jednog motiva za "rosonere"!

Osim Kondogbije, od zvučnih imena, Inter je ovog leta doveo Crnogorca Stevana Jovetića, Hrvata Ivana Perišića, potom je na pozajmicu iz Barselone dobio Martina Montoju, kupio je brazilskog veznjaka Felipea Mela iz Galatasaraja, doveo je Mirandu (neizvestan za derbi zbog povrede)...

Komentari / 0

Ostavite komentar