Доналд већ два пута са Партизаном: 0:5 и 1:0!

Везиста Црвене звезде у суботу ће дебитовати у "вечитом дербију", али му то неће бити први меч против црно-белих.

Фудбал 11.09.2015 | 21:00
Доналд већ два пута са Партизаном: 0:5 и 1:0!

Једна од највећих узданица Миодрага Божовића и навијача Црвене звезде пред суботњи 149. "вечити дерби" је Мичел Доналд. Холанђанин се одмах по доласку наметнуо као један од најбољих у тиму и на себе "навукао" велика очекивања.

Уочи дуела са Партизаном каже да нема трему и да се труди да на ову утакмицу гледа као на било коју другу. У томе би могла да му помогне и чињеница да је већ играо против црно-белих.

Учинак је половичан, пошто је недавно као члан Мордовије био успешнији (1:0), али за први сусрет са клубом из Хумске каже да је остао ружна успомена. О убедљивих 0:5 присетио се у разговру са новинарима у Термама Чатеж, када је упитан да ли зна да је његов некадашњи саиграч из Ајакса, Миралем Сулејмани, поникао у Партизану.

"Знам за то. Као млађи играли смо једни против других и Партизан је победио 5:0. Био је то мој најубедљивији пораз у дресу Ајакса", открио нам је Доналд, који је прошао кроз школу амстердамског великана, али потом није оставио запажен траг у првом тиму.

На реванш је дуго чекао, све до овог лета, када су крајем јуна Партизан и Мордовија, из које је снажни везиста стигао у Црвену звезду, играли пријатељски меч у којем је руски клуб славио 1:0.

"Партизан има креативан тим, али и ми исто. Први смо на табели и хоћемо да останемо ту, дакле, да их победимо у дербију".

По мишљењу холандског везисте, превагу би у суботу на стадиону Рајко Митић (18.00) могла да донесе борба на средини терена.

"Морамо да освојимо што више лопти на том делу, али и да сваки играч који буде на терену пружи свој максимум", истакао је.

Да би се максимално посветили припреми утакмице, црвено-бели су репрезентативну паузу искористили за одлазак у Терме Чатеж на мини-припреме.

"Трудимо се да доживимо овај меч као било који други, у супротном је то превише стреса и тензије. Битно је да тренирамо добро, једемо добро, спавамо добро. Зато смо и ишли у Терме Чатеж, да бисмо били изоловани од дешавања која немају везе са утакмицом", рекао је 26-годишњи Холанђанин и закључио:

"Биће тешко јер је Партизан добар, али искрено, мислим да ми имамо бољи тим. Најбитније је да верујемо у себе".

Мичел Доналд је у Црвену звезду дошао из Мордовије на позајмицу до децембра, али уз могућност продужетка сарадње ако црвено-бели буду желели да га задрже.

"План је да останем, осим у случају да се појави понуда Барселоне или тако неког клуба", нашалио се Доналд и наставио:

"Срећан сам овде. Знам да сви то кажу, али заиста тако мислим. Ни у једном клубу нисам био овако лепо третиран".

Поред људи из клуба, каже да су га и Београђани добро прихватили.

"Београд је сјајан град, који има понуде за све. За оне који желе да одмарају, за оне који желе да излазе, за оне који би у куповину...".

Неизбежно је било и питање о лепоти наших девојака.

"Лично, гледам само своју супругу, али имате лепе жене у Србији", признао је Доналд, којем у Београду друштво праве супруга Есра и десетомесечна ћерка Зулај.

Коментари / 0

Оставите коментар