Donald već dva puta sa Partizanom: 0:5 i 1:0!

Vezista Crvene zvezde u subotu će debitovati u "večitom derbiju", ali mu to neće biti prvi meč protiv crno-belih.

Fudbal 11.09.2015 | 21:00
Donald već dva puta sa Partizanom: 0:5 i 1:0!

Jedna od najvećih uzdanica Miodraga Božovića i navijača Crvene zvezde pred subotnji 149. "večiti derbi" je Mičel Donald. Holanđanin se odmah po dolasku nametnuo kao jedan od najboljih u timu i na sebe "navukao" velika očekivanja.

Uoči duela sa Partizanom kaže da nema tremu i da se trudi da na ovu utakmicu gleda kao na bilo koju drugu. U tome bi mogla da mu pomogne i činjenica da je već igrao protiv crno-belih.

Učinak je polovičan, pošto je nedavno kao član Mordovije bio uspešniji (1:0), ali za prvi susret sa klubom iz Humske kaže da je ostao ružna uspomena. O ubedljivih 0:5 prisetio se u razgovru sa novinarima u Termama Čatež, kada je upitan da li zna da je njegov nekadašnji saigrač iz Ajaksa, Miralem Sulejmani, ponikao u Partizanu.

"Znam za to. Kao mlađi igrali smo jedni protiv drugih i Partizan je pobedio 5:0. Bio je to moj najubedljiviji poraz u dresu Ajaksa", otkrio nam je Donald, koji je prošao kroz školu amsterdamskog velikana, ali potom nije ostavio zapažen trag u prvom timu.

Na revanš je dugo čekao, sve do ovog leta, kada su krajem juna Partizan i Mordovija, iz koje je snažni vezista stigao u Crvenu zvezdu, igrali prijateljski meč u kojem je ruski klub slavio 1:0.

"Partizan ima kreativan tim, ali i mi isto. Prvi smo na tabeli i hoćemo da ostanemo tu, dakle, da ih pobedimo u derbiju".

Po mišljenju holandskog veziste, prevagu bi u subotu na stadionu Rajko Mitić (18.00) mogla da donese borba na sredini terena.

"Moramo da osvojimo što više lopti na tom delu, ali i da svaki igrač koji bude na terenu pruži svoj maksimum", istakao je.

Da bi se maksimalno posvetili pripremi utakmice, crveno-beli su reprezentativnu pauzu iskoristili za odlazak u Terme Čatež na mini-pripreme.

"Trudimo se da doživimo ovaj meč kao bilo koji drugi, u suprotnom je to previše stresa i tenzije. Bitno je da treniramo dobro, jedemo dobro, spavamo dobro. Zato smo i išli u Terme Čatež, da bismo bili izolovani od dešavanja koja nemaju veze sa utakmicom", rekao je 26-godišnji Holanđanin i zaključio:

"Biće teško jer je Partizan dobar, ali iskreno, mislim da mi imamo bolji tim. Najbitnije je da verujemo u sebe".

Mičel Donald je u Crvenu zvezdu došao iz Mordovije na pozajmicu do decembra, ali uz mogućnost produžetka saradnje ako crveno-beli budu želeli da ga zadrže.

"Plan je da ostanem, osim u slučaju da se pojavi ponuda Barselone ili tako nekog kluba", našalio se Donald i nastavio:

"Srećan sam ovde. Znam da svi to kažu, ali zaista tako mislim. Ni u jednom klubu nisam bio ovako lepo tretiran".

Pored ljudi iz kluba, kaže da su ga i Beograđani dobro prihvatili.

"Beograd je sjajan grad, koji ima ponude za sve. Za one koji žele da odmaraju, za one koji žele da izlaze, za one koji bi u kupovinu...".

Neizbežno je bilo i pitanje o lepoti naših devojaka.

"Lično, gledam samo svoju suprugu, ali imate lepe žene u Srbiji", priznao je Donald, kojem u Beogradu društvo prave supruga Esra i desetomesečna ćerka Zulaj.

Komentari / 0

Ostavite komentar