Владо Чапљић - нови тренер Жељезничара!

Послије 23 године Владо Чапљић поново је у сарајевском Жељезничару, овај пут као тренер.

Фудбал 11.09.2015 | 19:30
Владо Чапљић - нови тренер Жељезничара!

Полсије отказа Миломиру Одовићу клуб са Грбавице именовао је његовог насљедника, а то је Владо Чапљић, легенда Жељезничара и члан чувене генерације која је играла полуфинале Купа УЕФА.

Чапљић је одмах послије отказа Одовићу и писања медија да је један од главних кандидата поручио да неће одбити позив да се врати у клуб у којем је играо са много успјеха, у петак је стигла и званична потврда:

"Владо Чапљић, Жељино дијете, од данас је шеф стручног штаба нашег Жељезничара. Владо је потписао 1+1 уговор, а остатак стручног штаба ће остати исти", саопштено је из ФК Жељезничар.

Чувени штопер Жељезничара тако се вратио у клуб који је напустио прије 30 година, када је прешао у редове београдског Партизана, али у који се вратио 1990. године из загребачког Динама и носио дрес до 1992. године када је отишао у Португал.

Чапљић је члан чувене Жељине генерације која је у сезони 1984/1985 остварила највећи успјех у клупској историји и један од најбољих резултата у историји југословенског фудбала. Жељезничар је тада стигао до полуфинала Купа УЕФА, а мало је недостајало да се пласира и у финале гдје га је чекао мадридски Реал.

У првом мечу полуфинала мађарски Видеотон је славио 3:1, а Жељезничар је у реваншу водио 2:0 и имао резултат који га води у финале све до 88. минута када је Чухај погодио за 2:1 и срушио снове Жељиних навијача и љубитеља фудбала у Југославији.

У тој генерацији осим Чапљића били су и Драган Шкрба, Мирсад Баљић, Јосип Чилић, Бранислав Берјан, Рефик Шабанаџовић, Владо Комшић, Мехмед Баждаревић, Зоран Самарџија, Един Ћурић, Един Бахтић, Радмило Михајловић, Харис Шкоро, Никола Никић, Миломир Одовић и други.

Послије те сезоне Чапљић је прешао у београдски Партизан с којим је освојио двије шампионске титуле у Југославији. Стрелац је и гола у 78. вјечитом дербију, који је ипак завршен побједом Црвене звезде, упркос голу Чапљића са бијеле тачке.

Чапљић је одиграо и четири утакмице за селекцију Југославије, а био је и члан олимпијске селекције Југославије која је 1984. године у Лос Анђелесу освојила бронзану медаљу.

Послије играчке посветио се тренерској каријери у којој је водио Раднички Обреновац, Бежанију, Срем Јаково, Раднички Ниш, Раднички Крагујевац, Славију, Рудар Приједор те Доњи Срем.

Коментари / 0

Оставите коментар