Величковић: Србија је показала класу!

Некадашњи репрезентативац Србије Новица Величковиц, сребрни са Евробаскета 2009, изјавио је да су изабраници Александра Ђордјевића показали класу.

Кошарка 12.09.2015 | 20:40
Величковић: Србија је показала класу!

Србија је без пораза освојила најјачу групи Б у Берлину, а у осмини финала у Лилу играће са Финском. Потенцијални ривали у завршници су Хрватска, а потом Италијани.

"Турнир никада није био јачи, игра се дан за даном, велики су напори. Ипак, Србија је показала класу и сигуран сам да ће тако бити и до краја", поручио је Величковић.

Кошаркаш Трабзона истакао је да је велики оптимиста због игре репрезентативаца Србије, које предводи капитен Милош Теодосић.

"Веома сам срећан због начина на који игра наша репрезентација. Момци су показали да могу до краја, односно до финала и директног пласмана на Олимпијске игре. А, ни златно онда није далеко. Види се да је екипа дуже на окупу, очекивања су велика, али они то сјајно носе", рекао је Величковић.

Бивши кошаркаш Партизана није желео превише да коментарише ситуацију у табору црно-белих, који су добили ново руководство на челу са Николом Пековићем.

"Испратио сам преко медија све што се догодило. Не бих се упуштао у неке коментаре, пошто немам све информације, али надам се да ће сви помоћи да се највећи клуб у Србији врати на место које му припада", истакао је Величковић.

Крилни кошаркаш није крио одушевљенеј што ће за викенд са Трабзонон учествовати на међународном турниру у Краљеву.

"Краљево је увек био и биће велики кошаркашки центар. Веома ме је обрадовала вест када сам видео да је нова хала завршена и да је Краљево добило један сјајан спортски објекат. Надам се да ће то бити први корак ка враћању у врх српске кошарке", рекао је Величковић.

Поред Трабзона, на Мега Лекс купу учествоваће Црвена звезда, солунски ПАОК и Мега Лекс.

"Верујем да су се Краљевчани ужелели врхунске кошарке и да ће испунити дворану. Без обзира што екипе нису у најјачим саставима, квалитет кошарке ће сигурно бити на веома високом нивоу. Некада је то било једно од најтежих гостовања у Србији, управо због сјајних навијача. Надам се да ће доћи за викенд и овом турниру дати димензију какву заслужује", закључио је Величковић.

Коментари / 0

Оставите коментар